четвъртък, 6 октомври 2011 г.

ЕНП подкрепя само Плевнелиев и Попова. Костов и гаргамелщината получиха бан от Европейската народна партия

430x400

По всичко изглежда, че в Европа най-сетне са разбрали какво представлява Иван Костов и  никой от европейските десни не желае да си има вземане даване с него. Да си припомним за топлите връзки между Иван и Гоце чрез Алексей Петров, който постъпва в специалните служби по времето на правителството на СДС. Да не забравяме също, че в момента ДСБ е в съюз със партията на Трактора – РЗС, която пък е издигнала за водач на листите си за София човек на Гаргамел – Мартин Заимов. Европейските ни партньори ясно виждат връзката между Първанов – Костов – Янев – А. Петров и очевидно не я одобряват. Затова никой не желае да се среща с Иван Костов.

На 13 и 14 октомври в София ще се проведе изнесено заседание на Политическото бюро на Групата на ЕНП в Европарламента.

За събитието обаче пристигат освен председателят на Групата на ЕНП в ЕП Жозеф Дол (на снимката), но и шефът на Еврокомисията Жозе Барозу, председателят на Европейския парламент Йежи Бузек, еврокомисарят ни Кристалина Георгиева с още двама свои колеги.

От българска страна ще участват Бойко Борисов като премиер и лидер на ГЕРБ, Цветан Цветанов в качеството си на вицепремиер и вътрешен министър и Росен Плевнелиев като кандидат за президент на ГЕРБ.

За участие във форума не са поканени лидерите на другите български партии, членки на ЕНП - сред които Мартин Димитров и Иван Костов, въпреки, че СДС в лицето на Надежда Нейнски има евродепутат в групата на ЕНП.

От преслужбата на Групата на ЕНП в Европарламента поясниха, че на срещата няма да присъстват представители на ДСБ и СДС, тъй като това е среща на политическото бюро на ЕНП.

Ние също не присъстваме на техни форуми, допълниха от Брюксел.

Източник: Web Media Group

Няма коментари: