четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Кандидат прецедентът Алексей Петров според Пентагона е “участник в международни престъпни мрежи, които финансират терористични организации ”

7268Федералните служби в Америка третират Алексей Петров не просто като престъпен бос, а като търговски партньор на терористични организации. На езика на международните отношения това означава... черен печат в задграничния паспорт.

Ето как през лятото на 2008 г. САЩ мотивира отказа си да допусне на своя територия служителя на ДАНС Алексей Петров:

“Участник в международни престъпни мрежи, които финансират фундаментално настроени срещу американските ценности и идеали терористични организации ”.

Въпреки опитите за посредничество за виза на Петров, от Пентагона са непоклатими: Алексей Петров представлява заплаха за сигурността на Америка, тъй като “подкопава устоите на мира не по принуда и от наложените обстоятелства, а в преследване на егоистичните си интереси и идеалистичен принцип, усвоен от репресивните служби на комунистическия режим”, пише в. "Всеки ден".

През пролетта на 2009 г. Петров направил още един опит за визита в САЩ - неуспешен.

Две години по-късно, през септември 2011 г., неизмъчван от скрупули, Алексей Петров, който е сочен за лидер на престъпната група "Октопод", официално се включи в кандидат-президентската надпревара.

Източник: BNEWS

Няма коментари: