петък, 10 февруари 2012 г.

Доковска от адвокатската кантора на Октопода ще защитава шефката на съдиите Тодорова! В България съд, адвокати и мафия са навързани като свински черва

Image_644040_5

Казват, че адвокатите се делят на две групи: едните познават закона, а другите - съдията.

Лъсват скритите връзки на българската съдебна система с мафията. Не знам дали си даваме всички ние сметка за ситуацията, в която сме поставени като общество. Какво излиза?

Председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, наема за адвокат Председателката на съюза на адвокатите Даниела Доковска за да съди вътрешния министър, който си е позволил да я критикува.

Освен Тодорова, клиенти на кантората на Доковска са и обвинените по делото Октопод. Т.е. шефката на съдиите Тодорова и Октопода се оказват под крилото на Доковска. Оттук следва логичните въпроси:

Как съдия Мирослава Тодорова в бъдеще ще решава дела, в които защитата се осигурява от кантората “Юридическо дружество“ АД на личния си адвокат Доковска?

Каква е връзката между съдийката, Октопода и Доковска?

Доколко безпристрастна в миналото е била  съдия Тодорова в делата от кантората на Доковска?

Цветанов последователно и методично изкарва на бял свят тези зависимости и връзки между подкупи, съдии, адвокатура и мафия. Дори и да бъде осъден на всички вече стана ясно, че адвокатската кантора на Октопода чрез Доковска има топли връзки не само с бандитите, но и със съдии.

“Делото срещу „Октопода” тръгва на 12 декември 2011 година. Защитници на Алексей Петров са топадвокатите от кантората на Даниела Доковска – Ина Лулчева и Васил Василев. Повече от година те твърдят, че клиентът им е абсолятно невиен и е жертва на политически заговор. Причината била, че коментирал банковите лихви.

Защитата на „Октопода" и Алексей Петров ще поемат известните адвокати Ина Лулчева и Васил Василев, научи „Акцент". Те работят в кантората на Даниела Доковска и досега са били защитници по знаковите дела срещу бившия премиер Сергей Станишев, бившия военен министър Николай Цонев, обвинения в корупция шеф от ГДБОП Иван Иванов, екскмета на столицата Стефан Софиянски, покойния ексминистър Александър Божков...

Даниела Доковска, Ина Лулчева, Йорданка Вандова, Васил Василев са точно толкова популярни, колкото и на ВИП клиентите им. Камерите ги показват при всяко пускане под домашен арест или отказ от такъв на бившите: съветника в ДАНС Алексей Петров, министъра на отбраната Николай Цонев, главения секретар на МВР Илия Илиев, кмета на столицата Стефан Софиянски, министрите Александър Божков и Емилия Масларова, зам. -шефа на ГДБОБ Иван Иванов, генерал Атанас Атанасов, шефа на пожарната Кирил Войнов, банкерите Любомир Павлов и Стоян Шукеров и, разбира се, бившия диктатор Тодор Живков.”

“Не съм се задълбочавал върху връзка между нея и адвокатската кантора на Доковска и Лулчева, която, по думите на водещия Бареков, обслужвала тежката организирана престъпност. Не искам адвокатите на "Мултигруп” да защитават бъдещето на страната. Не искам адвокатите, които защитават организираната престъпност да определят бъдещето на страната, защото те не защитават страната, а лични, конюнктурни интереси. От някъде трябва да се започне. Да заложим на отличници и на хора, които не са обвързани с организираната престъпност”

Цветан Цветанов

Даниела Доковска за Специалиализирания съд:

Няма необходимост от създаването на специализирани съдилища, според становището на Висшия адвокатски съвет.

Image_644039_5

И на слепите вече е ясно за какво става дума … пари, пари, корупция и бандитизъм в тога,  а обществената справедливост кучета я яли. При такива съдии като Тодорова, които наемат такива адвокати като Доковска, съвсем нормално е, че докладите от ЕК по мониторинга още дълго време ще бъдат негативни.

Няма коментари: