вторник, 26 юни 2012 г.

Пръмовата куневица се оплете в поредните лъжи. Меглена Кунева защитаваше агентите на ДС, а днес ги громи

14823-1Днес Симеон Борисов излъга, че никога не е обещавал да оправи българите за 800 дни. Не го били разбрали! Наследницата му на Тройния трон, снахата от Политбюро мадам Пари Ба или Кунева –Пръмова, също се оплете в лужи и противоречия. Този път за агентите на ДС.

На 20 юни 2012 Кунева одбрява това:

Чл. 9. (1) Член на „Движение България на гражданите” може да бъде всеки български гражданин, който:
............
5. не е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, както и на техните предшественици и правоприемници.

Една година преди това, Кунева говори точно обратното:

Кандидатът за президент на България и бивш еврокомисар Меглена Кунева защити агентите на тайната комунистическа служба Държавна сигурност (ДС).

В интервю за държавното радио БНР Кунева заяви, че трябва да се прави разлика между доносниците и разузнавачите, работили за тайната служба на комунистическата партия преди 1989 година.

Бившият еврокомисар и член на правителството на НДСВ заяви това в отговор на въпрос по повод отзоваването на дипломати, които са били агенти на ДС и на военното разузнаване.

Позицията на Кунева беше защитена и от кандидата на БСП за президент и сегашен депутат в Европейския парламент Ивайло Калфин.

Добруджа Инфо

Няма коментари: