неделя, 1 юли 2012 г.

Бойко Борисов: “Цялата страна трябва да изглежда така както в момента изглежда Старозагорска и Ямболска области .”

При откриването на Лот 2 от  автомагистрала ”Тракия”, Мин. председателят заяви, че цялата страна трябва да изглежда така както в момента изглежда Старозагорска и Ямболска области – „обработени, засадени поля и сред тях магистрали”.

Строителството на магистралите ще донесе резултати в следващите години, посочи премиерът. До края на годината предстои да бъде открит Дунав мост 2 и още няколко големи инфраструктурни обекти. България има договорености от 95% по Оперативна програма „Транспорт” и 30% вече са усвоени.
Премиерът Бойко Борисов припомни, че при встъпване в длъжност на правителството на ГЕРБ всички еврофондове на страната са били спрени, а в момента се усвояват милиарди евро. Това са числови измерения, които няма как да бъдат манипулирани, заяви министър-председателят.

Росен Плевнелиев добави: „Строителството на магистрали е национален приоритет”, подчерта президентът и благодари на правителството, че полага усилия и постига видими резултати в реализацията на този приоритет. Президентът припомни, че на обекта са работили почти 6000 души и това е най-големият инфраструктурен проект в последните години в България. За по-малко от 3 години са построени 117 км., като е работено в срок и е спазен бюджетът на обекта. Това е доказателство за професионализма на българите и потенциала, с който разполага страната ни, подчерта държавният глава. Той благодари на всички, които са участвали в строителството и пожела на българите пълноценно да използват новия път.

България не случайно е станала член на Европейския съюз, заяви европейският комисар по регионална политика Йоханес Хаан. Страната ви е доказала, че тук идеите не остават само на хартия, а се реализират в срок и в рамките на определения бюджет. Европа се гордее с постигнатото от България, подчерта Хаан.

Няма коментари: