понеделник, 16 юли 2012 г.

И Плевнелиев удобно забрави да спомене за жертвите на престъпниците. Съдиите са му по-важни, а пострадалите да се оправят както могат

s1.reutersmedia_netСтранно, че Плевнелиев и дума не каза за хората пострадали от липсата на правосъдие в България, но за сметка на това се нареди като мишок в редичката на защитниците на статуквото в съдебната система. Да, точно на статуквото, едно от лицата, на което и съдия  Тодорова самоопределила се като “един от проблемите на съдебната система”. Странно как Плевнелиев и дума не обели не само за жертвите останали без възмездие в резултат от мързела на тази дама, но и удобно пропусна да забележи лъжите и.

Оказва се, че Тодорова е излъгала когато е претендирала, че има над триста дела – тя никога не е имала повече от 260, а колегите и били средно с над триста. Има разлика нали, господин Президент? Оказа се също, че не става дума за 2-3 забавени дела, а за над 50! Чувате ли това  Президенте? Над 50 дела, над 50 отказа от правосъдие благодарение на Тодорова. И след всичко това казвате, че примадоната Тодорова е несправедливо уволнена.

По-безпринципна и по-мижитурска позиция едва ли някой може да си представи. Жалко.

Няма коментари: