петък, 24 август 2012 г.

Костов отново се подигра с паметта на хилядите избите от комунистическия режим. От ДСБ не изпратиха дори едно цвете за помен на 23.08.2012 година

“ … парламентарно представените партии ДСБ и ДПС не демонстрираха присъствие дори чрез венец с цветя ...”

Помнете, не ги слушайте какво говорят, а ги гледайте какво вършат, а след това следете какво постигат с действията си! Така ни учи Библията. Ако бяхме следвали този прастар библейски закон, щяхме да избегнем много заблуди и да си спестим много разочарования.

ДСБ високомерно подминаха с мълчание 23.08.2012 година - Европейския ден за възпоменание на жертвите на тоталитарните режими. Ни дума, ни вопъл, ни стон … дори едно малко цвете им се досвидя.

ria_002-D72

Евродепутатът Андрей Ковачев току що е поднесъл венец от имено на своите колеги от групата на ЕНП. Фотограф: Христо Христов.

Единствено евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП), който от началото на тази година е зам.-председател на Комисията по външна политика на Европейския парламент, присъства като политическо лице на възпоменанието пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим пред НДК.

Този ден, в който преди 73 години между Германия и СССР се подписва договора за ненападение, известен повечето като Пакта Молотов – Рибентроп, станал предпоставка за началото на Втората световна война, беше обявен през 2008 г.  от Европейския парламент за ден за възпоминание на жертвите на престъпленията на сталинизма и нацизма.

С решение на настоящото 41-во Народно събрание на България прие 23 август да се чества като Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им.

На Мемориала тази година бяха поставени венци от името на президента Росен Плевнелиев, от политическа партия ГЕРБ, от българските евродепутати от групата на ЕНП, от НИС на СДС и от Български демократичен форум. Парламентарно представените партии ДСБ и ДПС не демонстрираха присъствие дори чрез венец с цветя.

7-D72

Венците от ГЕРБ и президента.

Източник: Държавна сигурност.com

Няма коментари: