вторник, 21 август 2012 г.

ГЕРБ изпрати и митничарското “весело село” в историята

9512

Още един от символите на управленията на Костов, Гоце, Доган и Станишев замина в историята. Веселото митничарско село се беше превърнало в  емблема на беззаконието, арогантността и  цинизма на новобогаташите. То беше доказателство, че  държавата в България почти не съществува и показваше скритите механизми, чрез които същата тази държава беше превърната от корумпираните политици на прехода в картел за охрана на организираната престъпност.

Така беше. Сега е друго – Тракторът е с белезници и не го пускат, ДАНС следи всяка стъпка на зърнарите, Брендо беше заловен и екстрадиран в Италия, Килърите и Наглите търкат арестантските нарове. Ето това направи ГЕРБ. Затова ги подкрепяме.

Митничарското ваканционно селище, наричано от самите тях „Веселото село”, вече е в историята. Днес започна събарянето на последните 19 луксозни къщи. „Веселото село” вече прилича на сметище за строителни отпадъци. Около две години, след като то нашумя и стана ясно, че е построено незаконно, в селото влязоха тежки машини да разрушат и последните останки от него.

Когато откриха незаконното село (построено на землището на заличеното от регистрите Ставри Димитрово), бяха преброени общо 169 незаконни къщи. Вече почти всичките са руини.
Има заповед за събаряне и за параклиса, построен в двора на къщата, станала известна като Министерство на веселбата. Строителите обаче не желаят да го бутат, за да не ги сполети нещастие.
За Министерството на веселбата обаче няма никаква надежда да бъде пощадено. Собствениците вече сами са наели строителна бригада и доброволно си развалят имението. Така поне ще могат да си вземат строителните материали, които са годни за ново строителство./БЛИЦ

Няма коментари: