понеделник, 5 ноември 2012 г.

Медиите в БЮР Македония откраднаха и футболната победата на Марек Дупница над Баерн Мюнхен преди 35 години

mk

От кога и Дупница е част от Македония!? Наглостта на сърбоманите от Скопие  е безгранична. Как ще живеем с този съсед крадец?

Пиринска гордост : 35-години од победата над Баерн

Македонска телевизия посегна на легендарното постижение на дупнишкия Марек – победата над Байерн Мюнхен с 2:0 от преди точно 35 години. На сайта на телевизия „Сител” днес се появи обширна статия със заглавие „Пиринска гордост: 35-години од победата над Баерн”. В материала подробно се описва как „Пиринскиот Марек од Станке Димитров” играе и побеждава „баварскиот гигант Баерн (Минхен)”. Авторите на статията наричат успеха на Марек „огромна пиринска гордост и невиден хероизам”. Македонците сравняват гостуването на Байерн в Дупница с това в Ереван 2 години по-рано, като обаче отбелязват, че „она што му се случува на Баерн во ерменската престолнина, е како детска игра во споредба со понижувањето на стадионот "Бончук" во Дупница”. Развитието на самия мач също е подробно описано.
Писачите от Македония споменават и за друг митичен успех на „македонския” Марек – победата с 3:2 срещу Абърдийн, предвождан тогава от Алекс Фъргюсън и заключват: „Марек победи на три натпревари и е единствениот „македонски“ тим со целосна предност на свој терен во евротурнирите”.

Няма коментари: