неделя, 4 ноември 2012 г.

Въпросът за БЮР Македония се превърна във вътрешно-политически тест за българското правителство и лично за Борисов. Сърбоманите разбират само от бой!

56ae543088a614b60a14cdcffffdc943

Не можем да дадем евросертификат на действията на управляващите в Скопие, които системно налагат идеология на омразата към България. Крайно време е управляващите в Скопие да приключат с антибългарската си кампания, с подмяната и манипулирането на историческите факти. Подкрепата ни не е безусловна и тя се основава на цялостното изпълнение на критериите за членство, един от най-важните, от които е за добросъседските отношения.

Според нас докладът на ЕК за напредъка не отразява адекватно ролята на Македония в регионалното сътрудничество и състоянието на двустранните отношения между България и Македония, посочи президентът. За съжаление в Македония се наблюдава тенденция на националистическа риторика, на дискриминационно отношение към гражданите с българско самосъзнание и поставяне на административни пречки пред българския бизнес.

Писмата и идеите за работни групи, които в момента валят от Македония, са едно, но това, което е важно, са резултати, реформи и действия в интерес на добросъседството. Още в началото на моя мандат заявих категорично "По делата ще ви съдим" и нека да запомнят именно това силно послание - само по делата, дела за добросъседство, а не по писмата ще ги съдим.

Росен Плевнелиев, Президент на Република България

"Когато има думичката "Северна" Македония и като знаем как обичат да коментират подобни теми, впоследствие могат да кажат, че Благоевград е техен. Аз не се меся в работата на други държави. Как ще се казва Македония, това си е тяхно суверенно право. Ние не се "мешаме" в никой спор. Ние се "мешаме", само когато слагате хитлеристко знаме и правите такива филми. Тогава "се мешаме". България никога не е имала на знамето си пречупен кръст. България никога не е правила нещо срещу Македония - ние първи ви признахме, ние сме били винаги подкрепа, работихме да ви паднат визите – и сега изведнъж какво - хитлеристки филм за България. И до този момент ние си мълчим.”

Бойко Борисов, Мин. председател на Република България

Едно е напълно ясно - античко-сърбоманското и открито антибългарското правителство на удбашите от ДПМНЕ не трябва да бъде допуснато по никакъв начин да започва преговори за влизане в ЕС.

Благодарение на безпрецедентните антибългарски усилия на Груевич, Иванич, Попович и прочие доказани сърбомани, върхът на които беше финансирането и насърчаването политически и с държавни средства антибългарски пропаганден пасквил "Трето полувреме", въпросът за Фиром(БЮР Македония) се превърна и в очевиден вътрешно-политически тест за българското правителство, както никога досега през последните 20 години.

Еврочиновниците гледат да отчитат дейност и обслужват политически поръчки и определено е много странно защо отговорните български фактори, особено во главе с Външно министерство и всички наши представители в Брюксел и Европарламента, не са си свършили овреме работата откритият въпрос за двустранните отношения да бъде изведен на подобаващо ниво в доклада на Еврокомисията за "напредъка" на Фиром.

Това е поредната препоръка на еврочиновниците за започване на преговори с БЮР Македония, макар и да е ясно и на малките деца, че авторитарната Сърбомания не покрива основни политически критерии, да не говорим за добросъседски отношения. И в този смисъл и тази връзка България следва да бъде ясно против увеличаване властта на Еврокомисията както и против каквито и да са опити за федерализиране за сметка на Европейския Съвет. Очевидно е, че евробюрокрацията си има свой дневен ред, който не се покрива с интересите на засегнатите.

В случая, Комисията направо подари, при нашето безхаберие, поредната възможност за анти-българска пропаганда на Скопие, където мантрата е, че Европа "дава" и ни "сака" и оценява "по достойнство", а лошите вълци (България и Гърция), поради егоистични интереси и "анти-македонски" чувства, не дават.

При бездействието и очевидната безгрижност по "проблема БЮР Македония" от страна на Външно министерство, на правителството и на Народното събрание като цяло в продължение на години и особено в последните месеци, Президентът Плевнелиев се намеси наистина по един категоричен начин и с него сега са свързани сега немалко очаквания.

Икономически значението на самия Фиром за България е незначително. В действителност България е тази, която оказва спасителна помощ като пазар за селскостопанска продукция и най-вече с предоставяне на българско гражданство, с което хиляди родени във БЮР Македония, както и техните местни фирми и превозвачи, работят във и с ЕС и създават безценен доход в тази немотия.

Стратегически и икономически, имаме интерес от "коридора" Средна Азия, Кавказ, Бургас/Варна-София, Драч, Италия и като противопоставяне на антибългарската ос (Москва)-Белград-Скопие (и традиционно Атина), и в този смисъл албанците в Косово, Фиром и Албания са наш естествен съюзник. И когато следващия път албанците тръгнат да делят БЮР Македония, не следва да бързаме да изпращаме оръжие, политическа подкрепа, с готовност за пряка военна поддръжка (макар да одобрявам навремето подкрепата за правителството на Георгиевски), а да помислим къде ни е интереса. Фиром изглежда да е генно-модифицирана в подкрепа на Сърбия (поредното доказателство е съвместното честване на окупацията от 1912г. и последвалите десетилетия на повсеместно насилие, убийства и цялостна денационализация над българите във Вардарско, пред които турското робство бледнее), и този смисъл е очевиден въпросът, че не следва да подкрепяме териториалната цялост нито на Сърбия, нито на Сърбомания.

С Фиром не могат да се правят каквито е да са компромиси по отношение на културното наследство, образованието и историята - ние правим огромната отстъпка на тези сърбомани да честваме заедно Илинденско-Преображенското въстание, което е дело на българския народ в Македония и Одринска Тракия и няма нищо общо с днешните югославски мекерета, а те за благодарност изливат помия върху ни.

Посланието към обикновените хора в БЮР Македония следва да бъде ясно - продължавайте да избирате и подкрепяте сърбомани-професионални антибългари, които единствено обслужват сръбски (както и руски, и гръцки) интереси, и няма да има разбирателство.

Нашите политици трябва да вдянат най-накрая, че сърби и сърбомани са наши открити врагове и като кучето дето скача според тоягата, разбират само от бой - не България има интерес от Сърбия и Сърбомания, а обратното.

Автор:   Kpakpa

Няма коментари: