четвъртък, 6 декември 2012 г.

Емил Хърсев за годишния доклад на „Транспарънси интернешънъл” по възприемане на корупцията: “Не вярвам на тази организация , тя е много корумпирана.”

Прав е Хърсев. Точно това се случва. Организации с непрозрачни методологии, непрозранчно финансиране и скрити механизми, са се самоназначили за съдници на цели народи. Такъв е случаят не само с Транспарънси интернешънъл, но и с Отворено общество на Сорос и многобройните им инкарнации в най-различни уж обществени организации. Целта им е манипулация, защита на корпоративни интереси, лобизъм, изнудване, подмяна на демокрацията.

Защо подмяна на демокрацията? Защото тези хора, от тези измислени организации, никога не са се явявали на избори и никой не е гласувал за тях, а искат власт да определят държавната политика. Нали точно това е демокрацията – вот даден ти от народа! Кога народът е гласувал за Отворено общество?

Разумен и умен човек не би им повярвал нито за миг.

Какво ще кажете за 75-то място на България в годишния доклад на „Транспарънси интернешънъл” по възприемане корупцията? Този доклад е направен в 176 държави и в ЕС само Гърция е най-корумпираната държава.

Не вярвам на тази организация , тя е много корумпирана. Това е една корумпирана и рекетьорска организация! Не вярвам на нито един ред, на нито една цифра, която публикува точно тази организация. Не вярвам на глупостта, наречена индекс на възприятие, след като всеки ден обясняваме на този народ, че тук всичко е корумпирано и след това на другия ден отиваме и го питаме: Ти как се възприемаш по отношение на корупцията? Естествено, че възприятието ще расте! Също би се получило, ако някой организира една кампания, която примерно от 1 януари до 30 март да се обясняваме, че 70% от нас сме чернокожи.  На 1 април ще има нараснал индекс на  възприятие на чернокожие  на  българите. Това е шарлатания! Затова не й вярвам на тази организация!

Според Вас какви мерки трябва да се предприемат срещу корупцията? Правителството в началото на своя мандат каза, че това ще е основен акцент в неговото управление, но се оказва че не е така.

Трябва да се спазва законът, просто трябва да се спазва законът! И, когато се установи, че някъде има дори и най-малкото подозрение за корупция, трябва веднага да се приложат наказателно-процесуални мерки, съответно наказания. Престъпление от край до край. Имаме най-много полицаи на глава от населението, имаме най-много тайни агенти на глава от населението. Хубаво да следят къде има корупция и да предприемат мерките по НК. Какво да правим? Вудомагия или да платим на „Транспарънси интернешънъл” какво да е очакването, за да започнат тези индекси постепенно да спадат!

Кампания срещу страните от Източна Европа срещу корупцията, в частност България -  някой се опитва да ни обяви за черни!  Мислите, че това е нагласено?

Абсолютно да! И то много ясно смисъл от кого – целият ЕС прокарва тази теза най-упорито в продължение вече на 6 години. Това е нещо, което създава задължителната диференциация между страните от съюза. Те няма как иначе да минава.

Мислите ли, че в България има някаква корупция?

Естествено, че има корупция. Не чак толкова голяма корупция, колкото в Германия, където миналата година намериха 15 депутати на заплата на един от енергийните им концерни. Естествено защо това им се струва нормално!

Защо мислите, че ЕС очерня в частност България?

Не мисля, че се прави специално срещу България, но това е една теза отпреди 6 години за необходимата диференциация между страните. Например, един корумпиран 30 години няма какво да направи абсолютно! Няма никакво противодействие. И в замяна на това, понеже един е по-черен от другите и по-зелен и т.н. и по корумпиран, той автоматично бива избутан назад във всички програми. Това се превръща в основание за грубо неизпълнение на задълженията поети от ЕС към България. Това е антиполитика, която водят. Въпреки, че в Европа толкова слаби лидери отдавна не е имало на този континент. Никой от нас не помни толкова тежко състояние в европейската политика. По скоро кризата, размерите на кризата и продължителността и са поради изключително ниското интелектуално ниво на лидерство в Европа! 

Няма коментари: