събота, 8 декември 2012 г.

Българският хелзинкски комитет срещу кандидатурата за главен прокурор на Сотир Цацаров защото провеждал “твърда наказателна политика” срещу престъпността

Доказателствата колко е вярно казаното в предишната статия от господин Хърсев, продължават да валят и днес. Българският хелзинкски комитет реши, че съдия Цацаров не е подходящ за Главен прокурор защото … много упорито и строго се бори срещу престъпността и наказва тежко бандитите.

Тези хора стават от нагли по-нагли. Нахалството им е безгранично, а поведението им създава големи съмнения, че самите те са свързани по някакъв начин с организираната престъпност в България или поне не искат тя да бъде наказана. Как иначе можем да си обясним аргумента, че някой не е подходящ за Главен прокурор защото провежда “твърда наказателна политика” срещу престъпността?

Не е ли точно това една от функциите на прокурора въобще и не е ли точно това, което липсва на българската правораздавателна система? Подобно лицемерие и арогантност да казват на черното бяло е наистина жалко за всяка неправителствена организация.

Прочетете още веднъж какво е написал Емил Хърсев по подобен повод:

Не вярвам на тази организация , тя е много корумпирана. Това е една корумпирана и рекетьорска организация! Не вярвам на нито един ред, на нито една цифра, която публикува точно тази организация.

Няма коментари: