събота, 2 март 2013 г.

Продължават довършителните работи по Дунав мост Видин-Калафат, 01.03.2013

dscn0950

 

Изцяло приключи изграждането на дренажната система на моста, включваща монтажа на отводнителни тръби под връхната конструкция на моста и изграждането на каскада на българския бряг при стълб РВ2. Предстои направата на резервоар-утайник за отпадните води от транспортното съоръжение.

Продължава монтажът на оставащите странични защитни елементи при последния стълб  РВ12.

Продължава изгражданвето на двустранното осветление на моста и контактната мрежа за жп линията, като успоредно с това  в кутията на връхната конструкция се монтират скарите за високотоковите и слаботоковите кабели.

При специално пригодени условия заради продължителните валежи фирмата-изпълнител FCC Construccion извършва подготовката  за хидроизолация на трасето за железопътния транспорт. След полагане на хидроизолацията, ще бъде положен 3-сантиметров асфалтов слой и веднага след това ще започне насипването на баластовия килим и поставянето на релсо-траверсната скара.

Продължава поставянето на парапети и защитни мантинели, направата на бордюри. След което предстои асфалтирането на шосейните платна, сигнализацията и пр.

Продължава и укрепването на румънския бряг с  ломен камък.

Sonya Machorska, PublicRelationsDanubeBridge Vidin-Calafat

Няма коментари: