сряда, 6 март 2013 г.

А ако не е Русия? Метеж в една страна може да крие зад себе си подготовка за преврат в друга

Веднага след посочването на Хизбула като организатор на атентата в Сарафово в България започна една поредица от събития, които доведоха до падане на правителството на ГЕРБ. Откроиха се три важни неща, които бяха грозно изкривени от медиите:

1. Досието Буда, където средствата за масова информация поставиха равенство между Държавна сигурност и Службите за сигурност в Република България членка на НАТО и ЕС.

2. Опитът за атентат срещу Баретата, където медийният шум целеше на всяка цена да концентрира огъня върху държавността, като че ли Баретата не беше най-обикновен бандит, а най-малкото депутат от Народното събрание.

3. Високите сметки за ток през януари за 35-40 дневен период, определено не могат да бъда случайни.

4. Метежът и успелия преврат срещу Борисов. Да си припомним, че събитието беше наречено преврат от Гиньо Ганев: “Свалянето на Бойко Борисов има черти на преврат”. Тук отново се откроява позицията на медиите, които вкупом подкрепиха  и дадоха трибуна на хора с крайни екстремистки убеждения, наркомани и футболни хулигани.

Не случайно започнах разсъжденията си с Хизбула . Далеч съм от мисълта, че тази организация има капацитетът и интереса да организира подобни събития в маловажна и бедна България. По-скоро неоповестяването на Хизбула като виновник беше спирачка пред пуча срещу ГЕРБ. Някой чакаше първо правителството да обвини Хизбула за да даде зелена светлина на сценария за собственото си падане. И този някой според мен е по-близък до сегашните ни “приятели” отколкото до бившата ни съюзница Русия или арабските страни. Нещата се развиха по познат начин: компрометиране-провокация-протести-преврат. Всичко това с осигурена мощна поддръжка в средствата за масова информация.

Българските събития през изминалия месец много приличат на едни други събития – оранжевите революции в страните от СССР. Знаем кои бяха диригентите и последствията от тях. България политически през изминалите 4 четири години напомняше една мини Русия – силна партия с народно доверие ГЕРБ и харизматичен популярен лидер Бойко Борисов. Тази прилика е предизвикала интереса на оранжевите социални инженери и те са използвали страната ни като експериментално поле за отиграване и репетиция за нова флангова атака срещу управлението на Владимир Путин.

Преживял събитията на оранжевите преврати, а със сигурност и разполагайки с данни от собственото си разузнаване в България, Самият Путин веднага си даде сметка какво точно става и реагира моментално:

Руският президент Владимир Путин свика специално съвещание за това как да се образуват цените в жилищно-комуналната сфера, недоволен от растящото напрежение в руското общество, съобщиха руските медии. Според него трябва да се върне отменената през 2011 г. част от закона за тарифообразуването, според която пределният ръст на цените на тока за крайния потребител не може да надхвърля 10-15% годишно. Путин веднага нареди тя да бъде върната. Планът му предвижда таван на поскъпването не повече от 6% и поемане на повече разходи от такива икономически гиганти като "Газпром" и енергийните дружества.

Очевидно в Русия, Путин няма да допусне българския сценарии. България отново го отнеса напразно.

Това мнение го изпрати наш читател. Публикуваме го след редакция. Сами преценете .

1 коментар:

Анонимен каза...

Няма начин да не е Русия.
Всички лоши събития, които стават в България, са замислени в Русия.
Едно време от Русия ( тогава СССР ) дойде комунизма, от Русия ( СССР ) дойдоха заповедите за масовите екзекиции.
Както се знае най-големия враг на България е Русия.