четвъртък, 4 юли 2013 г.

Мафията си върна България. Човек на Трактора Алексей Петров става секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет

sergei_stanishev (2)

Първото нещо, което направи правителство на Орешарски, беше решението за спирането на сайтовете за онлайн залагания за да угоди на Черепа, Васил Божков. След това последваха скандалите с отмяна на разрушаването на незаконното строителство, назначаването на пеевски и другите свързани с имотната мафия заместник министри.

Сега, премиерът Пламен Орешарски предстои да назначи Боян Чуков за секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет. Той е външнополитически съветник на бившия премиер Сергей Станишев и секретар на Съвета по сигурността към МС (2008-2009) по време на тройната коалиция.
Чуков беше разкрит като щатен сътрудник на Държавна сигурност от комисията по досиетата в първото й решение през 2007 г. при проверката на кандидатите за народни представители в Европейския парламент. Тогава той беше кандидат на БСП, номинирам от Съюза за стопанска инициатива, свързан с Алексей Петров. Чуков е бил и изпълнителен директор на "Лев корпорация".

Няма коментари: