сряда, 25 септември 2013 г.

Англичаните напускат Великобритания

5 милиона англичани са напуснали родината си , от които 3,6 милиона само за последните 10 години (2,5 в трудоспособна възраст, а останалите са деца и пенсионери). Тази цифра представлява 6% от населението на държавата. Основно те бягат от страната поради лошия климат, разходите за живот и загубата на " чувство за общност " Предпочитат да живеят в Австралия и Испания .

imigEN

Основните причини за напускане са икономически и социални. Daily Telegraph пише за едно изследване, което показа, че по-голямата част от средната класа семейства искат да напусне Обединеното кралство  тъй като страната вече не им предлага адекватно качество на живот. Изследователите открили, че почти две трети от семействата искат да емигрират заради лошото време , груби обноски и културата на местните жители " .  Интервюираните казали също, че те искат да напуснат Англия, за да се избегнат рецесия , скъпи жилища и "загубата на духа на общността и добросъседство " в британското общество .

Първата страна, която предпочитат англичаните е Австралия. " Много хора избират място сред британски заселници , които запазват основните британски ценности , с по-богати и по-добри социални институции, като здравеопазване, образование и транспорт. " - се казва в проучването. В Англия дори се шегуваме , че " втората Англия днес това е Аделаида “( голям град в южната част на Австралия) .

Друга от най-популярните дестинации за британската миграция е Испания . Вероятно не е с най-добрите социални институции, дори в сравнение с Англия, но много чужденци са  изкушени от евтинията на местния живот.

Повече от половината от британските емигранти ще продължават да живеят в чужбина, дори ако в новата държава се увеличи издръжката на живота. Изследване, проведено от Moneycorp, показва, че повече от 50% от имигрантите считат, че след като са се преместили в чужбина имат по-висок стандарт на живот, отколкото в Англия.

Няма коментари: