неделя, 17 ноември 2013 г.

Социалистическа окупация във Венецуела: армията завладя магазините и раздава стоките почти безплатно

12.11.2013 година, Президентът на Венецуела Николас Мадуро, не може да се справи с икономическата криза в страната и затова прилага крайни мерки. Той наредил на армията да принуди под дулата на автоматите, търговците да продават стоките си на 20-25% от цената им. Гражданите изоставят работата си за да се наредят на дълги опашки с надежда да се доберат до партийно обезценените стоки. Всичко това се върши под лозунга “Борба с инфлацията!”

1ftoood-800x533

Венецуелските власти по нареждане на президента Никола Мадуро продължи да предприемат мерки за справяне с тежката икономическа ситуация в страната. Както се съобщава от Reuters, преди дни Мадуро е разпоредил магазините Daka да бъдат окупирани от армията.

dakan4

Преди окупацията, силите за сигурност арестуват менажерите на на-големите вериги за електроника Daka, JVG и Krash electronics с обвинения за саботаж на Революцията.

dakan1

Самите магазини след нареждането на Мадуро на практика са разграбени след намаление от 75%.

06pelectronica998

Във Венецуела съществува официален и неофициален курс на долара. Официално националната банка обменя 6,3 боливара за долар, но на черния пазар курсът е 60 боливара за един долар.

16ftoood

“Те не ми позволяват да закупя необходимото количество долари по официален курс и аз съм принуден да отида на черния пазар където плащам 10 пъти повече за долар. Как мога след това да продавам евтино?” заявява за Ройтерс засегнат бизнесмен.

vanenavas11novDSC_0105

Щастлива венецуелка демонстрира номера си от опашката за покупна на намален телевизор.

Няма коментари: