четвъртък, 5 декември 2013 г.

Ако Костов беше оставил Парамов в БНБ, червените барони при всички случаи щяха да бъдат принудени да върната част от тези пари, но тъй като държавата отказа да търси тези капитали, днеска Данчо Ментата е част от мнозинството на червената мафия

„Данчо Ментата е уникален лъжец. Лъже заради некомпетентност и липса на всякакъв професионализъм”.

Така финансистът Кольо Парамов  отговори пред Faktor.bg на телевизионните нападки на депутата от ДПС Йордан Цонев от тази сутрин. Според Цонев, заради участието на Парамов като главен ревизор в БНБ, фалирали банките по времето на Виденов.

„Банките фалираха на 16 -18 май 1996 г., а аз съм назначен за ревизор в БНБ на 11 ноември същата година. Съгласно чл. 22 от Закона на БНБ главният ревизор отговаря за наличностите на централната банка, а не за търговските банки и тяхна ликвидност. За тях и управлението им отговаря управление „Банков надзор. Тази лъжа за мое участие във фалитите я измисли Иван Костов, а Ментата като папагал я повтаря, без дори да се замисли. Не е нормално един председател на бюджетната комисия в парламента да няма елементарни познания за устройството на БНБ.

Вместо да ръси лъжи, Ментата да се заинтересува защо Кольо Парамов беше изваден от БНБ по нареждане на Иван Костов? През октомври 1997  г. запечатах „Валутно управление” и започнах усилено да търся червените пари на външнотърговските дружества от времето на Живков, които бяха в размер на 1 540 000 000 долара. Тези пари трябваше да се съдържат в сметките на 388 дружества. Ако Костов беше оставил Парамов в БНБ, червените барони при всички случаи щяха да бъдат принудени да върната част от тези пари, но тъй като държавата отказа да търси тези капитали, днеска Данчо Ментата е част от мнозинството на червената мафия. Вместо да тръби лъжи, Ментата да поиска като шеф на парламентарна комисия становище на БНБ дали Парамов е виновен за фалита на банките и  ако е честен и вярващ християнин да го разпространи пред обществото”, настоява обвиненият финансист. Той препоръчва на Цонев вместо да  ръси клевети по медиите, да ходи по често на черква за да си изкупува греховете.

Няма коментари: