четвъртък, 1 февруари 2007 г.

Русия си призна: Страх я е от ЕС.

Путин го е страх. Страх го е, Европа да не намали покупките на руски енергоносители. Очевидно, че Русия ще се бори с всякакви начини против енергийната независимост на ЕС за да не изгуби паричките и. Това обяснява и истеричната реакция и ултимативния тон за Нефтопровода Бургас-Александрополус.

Русия е суровинен придатък, живеещ от експлоатацията на природните ресурси. По тази причина, заедно с богатите на пертол арабски страни, тя няма никакъв интерес от развитието на новите технолигии в енергетиката. РФ се превръща в ретроградна сила, която се бори срещу прогреса и е против либерализирането на пазарите.

И я ничего не вижу плохого в том, что наши основные потребители в Европе говорят либо переходят к диверсификации своей энергетической политики. Нас это не пугает, потому что мы в свою очередь диверсифицируем пути доставки к различным потребителям и на различные рынки. Конечно, они нас маленько попугивают этим. Ведь когда мы слышим, что они будут диверсифицировать источники, то, значит, мы должны подумать о том, куда мы будем сбывать свой товар.

Римл@нин

Няма коментари: