неделя, 17 август 2008 г.

Турция се опитва да затвори Проливите. Да се готвят Родопите

caucasus_region_mod

За мен пъзелът около войната срещу Грузия започна да се подрежда. Лошото е, че изглежда нещата са далеч по-сериозни от предполаганото. Очертава се скелетът на новите съюзи, които се изглеждат изключително опасни за България. Вчера написах следното във един форум:

" Според мен, Русия и Турция са искали да си поделят Грузия в краткосрочен план. Турция взима Батуми и Аджария, а Русия останалото. След това Азарбейджан ще падне сам както предупреди полският президент Качински. В резултат: Русия + Турция + Иран = някаква форма на съюз( в средносрочен план), получават общи сухопътни граници и затапват всякаква възможност за подвоз на петрол от каспииския басейн --> постепенно удушаване на ЕС.

Ердоган каза в Москва, че Русия е имала право да влезе в ЮО!!!

Което означава че Турция има право евентуално да влезе в Родопите в удобен момент и Русия ще я подкрепи. С последните събития свалиха картите на масата за Путин и Ердоган, а посещението на Ахмадинежад в Турция вчера доизясни нещата. Обаче Грузия сложи прът в колелото, а Путин го достраша да превземе Тбилиси. Руснаците провалиха собствения си план и завлякоха Турция със себе си."

Днес, в потвърждение на моите думи дойде новината, че за да помогне на Русия, Турция се опитва да затвори Проливите. Дали ще успее е друг въпрос, но факт е че заявената и подръжка за руската инвазия в Грузия се материализира в конкретни действия.

Турция закрыла военным кораблям США вход в Чёрное море через проливы Босфор и Дарданеллы


Как сообщает американское издание Mcclatchy Newspapers, ссылаясь на официальный источник американской администрации, турецкие власти сорвали таким образом поручение Джорджа Буша подключить к доставке «гуманитарных грузов» в Грузию корабли ВМС США.

Ако някой се интересува защо съм написал в заглавието "Да се готвят Родопите", а не Северен Ирак например. Много просто: Защото Родопите са населени с турско население, а Северен Ирак с кюрдско. Кюрдите не са турци. Веднъж след като Турция даде право на Русия в казуса ЮО(където Русия претендира, че се притичва на помощ на гражданите си), Русия ще подкрепи Турция в подобна ситуация за Родопите. Пито платено.

Но до тогава ще мине още време.

В близките дни ще се реши бъдещето на този план. Падането на Тбилиси и грузинското правителство е ключов момент.

Картите са на масата, Гостода и бъдещето не изглежда никак оптимистично.

Няма коментари: