вторник, 16 септември 2008 г.

Шон Макормак за руската военна мощ

dos_mccormack_150_russian Говорителят на Държавния департамент Shon McCormack нарече анекдотични съвместните военно-морски учения между Венецуела и Русия.

"Аз вече казвах, че старите руски кораби няма да могат да доплуват дотук. Както се вижда, руснаците също са предвидили това и редом с техните кораби плуват влекачи, които в случай на повреда ще теглят корабите обратно. ...

... Представете си, руснаците от времето на Караибската криза през 60те години не са се променили - те все още са със стари кораби. Нека ни помолят и ние ще им помогнем да модернизират флота си. Да има такъв флот за страна като Русия е обидно."

Да припомним, че Русия изпрати и два бомбардировача Ту-160 във Венецуела, които руската пропаганда нарича "ракетоносци". Бомбардировачите трябваше да излетят обратно за Русия вчера на 15.09.2008, но поради неизвестна причина не са успяли и отлитането е отложено с няколко дни. Есперти предполагат, че забавянето е предизвикано от "продължителния" полет до страната на Чавес, които е изтощил силите на "летящата мечка" и се е наложило срочен ремонт, за да успеят някакси да се доберат обратно до Русия.

Няма коментари: