петък, 19 септември 2008 г.

Лукашенко прави завой на Запад, а НАТО създава специални сили за бързо реагиране срещу Русия

nato_logo Времето на шегите приключи.

НАТО разглежда предложение за създаването на специални сили за бързо реагиране за отблъскване на бъдещи агресии от страна на Русия.

Министърът на отбраната на САЩ, Робърт Гейтс открито заявява, че след приемането на Грузия в НАТО, нова руска агресия срещу нея би довела до директен военен отговор на САЩ.

"Аз винаги съм бил привърженик на мнетието, че НАТО е военен съюз, а не говорилня - ние ще изпълним задълженията си." каза по този повод Гейтс.

В същото време, Лукашено, който не призна независимостта на ЮО и Абхазия, в интервю за Financial Times

"Да не дава Господ, Русия да се опитва да направи същото с Белорусия както и с Грусия. При подобно невъобразимо развитие на събитията, Европа ще има пълно право да и се противопостави, без да се ограничава в методите и средствата"

И след това белоруският диктатор, който по всичко изглежда завърта кормилото на страната си на Запад, обвинява ЕС в двойни стандарти. Той заявява, че Белорусия е критикувана за недемкратичност на изборите, но Русия където изборите са подобни на белоруските, не е критикувана от Запада.

Примката се затяга около врата на чекистката банда в Москва. Дори Лукашенко разбра това и бърза да напусне потъващия кораб на Путин.

Няма коментари: