понеделник, 17 ноември 2008 г.

Южна Африка: медиен black out за насилието срещу Белите хора

mandela2vb7 Въпреки че медиите всеки ден ни информират за нещастието на черното население от Централна Африка, те не намират много място да отразят един друг проблем – етническото прочистване над бялото малцинство в Южна Африка, което за десетина години намаля от 9,6% за 1994 на 7,5% за 2007. За този период 1 500 000 бели африканера напуснаха родината си Южна Африка.

2008 година отбеляза силно нарастване на случаите на насилствена смърт сред бялото население., феномен окуражаван от лозунгите на ANC (African National Congress), социалистическата партия COSATU и южноафриканската комунистическа партия SACP.

Последните дни бяха особено смъртоносни:

Събота, 1 ноември 2008 г., Порт Елизабет

По време на големия годишен маратон многобройни „черни зрители” се струпват в средата на трасето. Theresa Matthysen , 42 годишна , се опитва да продължи състезанието през тълпата преградила пътя и. Един от „черните зрители” я хваща за врата : "My legs immediately went lame, аnd when I fell down, they stole my shoes off my feet. They also took my wristwatch." Тереза е втората жертва на агресия от този тип за последните три месеца.

Понеделник, 10 ноември, Coligny ( северозападен Трансваал)

Банда от чернокожи атакува бели фермери. Собственикът Sias Stander, на 69 години е намушкан многократно с нож и умира няколко часа по-късно. Съпругата му също е ранена, но успява да се барикадира в една от стаите, взима семейната пушка и успява да убие един от мародерите, а друг ранява ….

Станало е много опасно да ти се развали колата по южно-африканските пътища:

Witbank, на запад от Йоханесбург. Млада двойка бели чака пътна помощ да оправи колата им. Забелязани са от група черни, които веднага ги атакуват. Един от тях започва да дърпа роклята на бялата жена натискайки я на капака на повредената кола. За тяхно нещастие белият мъж е бил въоръжен и в момента в който се е добрал до оръжието си, стреля в крака на черния опитващ се да изнасили жена му. Черните побягват. След това в полицията, те заявяват, че белият мъж е „гаден расист” и че е стрелял без никакво основание, напълно отричайки собствената си вина. В крайна сметка подложени на кръстосан разпит, черните насилници си признават опита да оберат младата двойка.

Изброяването на подобни инциденти може да продължи дълго. Африканерите са се превърнали в изкупителна жертва на еднопосочната расова толерантност. Ще си припомнят ли те, че техните деди не са се страхували да се разбунтуват и да се борят срещу британското потисничество и да запазят идентитета си от опитите на Британската Империя да ги асимилира?

afriquedusudov5

Technorati Tags: ,

Няма коментари: