сряда, 28 януари 2009 г.

Британските социалисти - свободно падане в сондажите

1-28-2009 1-08-53 PM Според сондаж на общественото мнение публикуван днес в британския ежедневник The Independent, популярността на лейбъристката партия на мин. председателя Гордън Браун е паднала на 28%(-6%). Управляващата социалистическа партия е изпреварена с 15% от британските косерватори, които събират одобрението на 43% от анкетираните(+4%). Либералите получават 16%.

Белите работници, които представляваха 80% от електората на лейбъристите, са разочаровани от политиката на Браун. Растящата безработица, кризата, емиграцията ги кара да оттеглят подкрепата си. По--голямата част от разочарованите заявяват, че ще гласуват за  British National Party.

Frank Field вече предупреди за това преливане на работнически гласове от традиционната социалистическа партия към по характера си национал-социалистическа Британска Национална Партия:

"Утре или в други ден, но със сигурност, британската работническа класа - и предполагам дори някои чернокожи британци - ще гласуват срещу безконтролната имиграция. Те ще гласуват за Британска Национална Партия"

Няма коментари: