събота, 21 ноември 2009 г.

Глупостите на Ал Гор. Земното ядро било милиони градуси топло

Може би сте чували, че глупостта на хората няма граници, но може и би сте си мислели, че това е преувеличено. Това е така, защото не сте чули становището на Ал Гор за температурата на земното ядро.
В защита на геотермалната енергия, той казва, че два километра под повърхността камъните са горещи, защото вътрешността на Земята е  с температура от няколко милиона градуса.

Този кретен направо може да ти спре дъха от учудване. Ясно е, че той не само няма и най-елементарни познания по физика, геология и енергийни потоци, но му липсва и най-елементарно образование.

Просто за да се уверите - центъра на Земята има около 7000 ° С - температурата се увеличава от повърхността с 1 ° C за километър дълбочина.

Не ме разбирайте погрешно, аз не съм враг на геотермална енергия, но в момента тя е около 0,3% от световното производство на енергия.  Една геотермална инсталация е реализируема само в близост до границите на тектонската плоча.  Ето защо геотермални централи могат да виреят в Исландия, но не и в по-голямата част от Европа или Америка. Ал Гор отново дрънка глупости.

Виж също:

Принц Чарлс призовава хората да изоставят колите си, а той прави съвсем друго

Промяна на климата. Глобалното затопляне реабилитира Лисенко

В Белгия военни хеликоптери борят глобалното затопляне.

Къщата на Ал Гор-неудобната истина за “eko” активиста

Зелено злато за Ал Гор

Ал Гор съвсем изкукурига: “Северният полюс ще изчезне след 5 години!”

Няма коментари: