понеделник, 20 юни 2011 г.

Бегълците, които застрашават нашата сигурност

Тяхната родина съсипана от войни, икономически кризи, политически борби или природни бедствия. Те са решили да избягат. Те наричат ​​имигранти, бежанци или "лица без постоянно пребиваване", или всичко това наведнъж. След като в новата страна убежище, те попадат в трудни ситуации, те са дискриминирани, към тях са враждебно настроени и не го крият. Домакин страни са обременени с икономическите и политическите последици от имиграцията. Имиграция е болезнен въпрос за всички развити страни. Нежеланите бежанци са и сила, която може да промени фундаментални договори на такива политически мастодонти като Европейския съюз, който под натиска  на гладните тълпи нахлуващи от Либия, Тунис, Алжир и Черна Африка беше принуден да промени шенгенската си политика.

APTOPIX Turkey Syria

12 юни 2011 година, границата между Турция и Сирия. След операцията на сирийските сили за сигурност в град Джиср ал Шугуар, хиляди засегнати от конфликта навлязоха в Турция. Турските власти бяха принудени да създадат буферна следгранична зона, в която бежанците са “концентрирани”.

Europe Human Trafficking

Нелегални имигранти на монитора на унгарската гранична полиция на границата със Сърбия.  Ха 19 април 2011 година при съвместна операция на британските и унгарските сили са сигурност беше разбит канал за прехвърляне на виетнамци в ЕС през Сърбия.

ROMANIA-EU-IMMIGRATION-TRAVEL-SCHENGEN-FILES

Румънски граничар обстойно проверява влакът от Молдова. Румъния както и България ще влязат в Шенгенската зона през 2011 или 2012 година.

LIBYA-CONFLICT-MISRATA

Ранен либийски метежник на борда на кораб на Международната организация по въпросите на имиграцията, който евакуира към Европейския съюз около 800 ранени от сраженията в Либия. Да припомним, че метежниците в Либия са тясно свързани с Ал Кайда и по-голямата част от тях за воювали на страната на талибаните в Афганистан.

India Protest

Бежанка от Сомалия в италиански лагер.

SPAIN/

15 май, пристанище Мотрил в Испания. Служител на Червения кръст между 65 емигранти доплували до Европа с рибарско корабче неизвестно от къде в Африка. (Jon Nazca/Reuters)

Indonesia Asylum Seekers

Ирански имигранти добрали се до Гърция.

Greece Landfill Fight

9 април 2011 година, Атина, Гърция. Двама цигани събират метални отпадъци след истинско сражение между имигрантски банди в покрайнините на Атина. Конфликтът е избухнал между азиатски имигранти и албански цигани в бежански лагер, след което лагерът е бил опожарен, а двама човека са загинали. (Kostas Tsironis/AP)

Italy Migrants

6 май 2011 година, Лампедуза в Италия. Около 250 имигранти в лодка се добират до пристанището.

LIBYA-CONFLICT-MISRATA

4 май 2011 година, Мисрата в Либия. Хиляди кандидат имигранти чакат кораб на Международната организация по имиграцията за да напуснат страната. Посока Европа. (Christophe Simon/AFP/Getty Images)

MALTA/

19 април 2011 година. Хал Фар, Малта, ЕС. Етиопски имигранти неизвестно как добрали се до пристанището. (Darrin Zammit Lupi/Reuters)

Italy Migrants

Италиански полицай помага на туниски имигрант да се върне в лагера в Лампедуза след опит за бягство.

ITALY-TUNISIA-IMMIGRATION

Араби прескачат оградата на лагера в Лампедуза, Италия за да избягат към Франция.

Няма коментари: