сряда, 20 юли 2011 г.

Защо екстремните центристи подкрепят ГЕРБ?

al_Todd07_Cyberchess

Най-вече защото те правят това, което ние бихме желали да се случва в България.

1. Защото ГЕРБ е партията, която за първи път от 20 години води политика в интерес на българските граждани, въведе прозрачност в управлението на страната. Дори заседанията на Мин. съвет са публично достояние. Защо Жан, Костов, Симеон и Станишев не го направиха за да ги подкрепим?

2. Защото ГЕРБ и лично Цветанов кастрираха организираната престъпност с операциите “Киларите”, “Наглите”, Шок”, спряха отвличанията и поръчковите убийства, България стана по-сигурно място за живеене. Какво пречеше на Жан, Костов, Симеон и Станишев да направят същото и да подкрепим и тях?

3. Защото ГЕРБ строи инфраструктура, магистрали и спортни съоръжения. Защо другите не го правеха? Колко магистрали построиха Жан, Костов, Симеон, Сергей? Колко спортни съоръжения откриха, колко пречиствателни станции?

4. Защото ГЕРБ деблокираха европейското финансиране спряно по времето на Станишев заради крупни измами и кражби.

5. Защото ГЕРБ промениха НПК и въведоха служебен адвокат, ще прокарат закона за конфискация на имуществото и създадоха институцията Специализиран съд. Другите не го направиха, защо?

6. Защото ГЕРБ нямат Косьо Самоковеца, Маргините и Доктора, нямат Черно тото, нито фондации за източване на партиини пари,

7. Защото министри на ГЕРБ не се срещат по яхти с босове на контрабандата, нито с мафиоти за да договарят далавери.

8. Защото ГЕРБ не са високомерни, слушат и приятелите и опонентите си и променят решенията си към по-добри ако е необходимо.

9. Защото ГЕРБ водят истински преговори с отколешния враг на България – Русия. Така като би ги водил Стамболов. Искат Белене, но по български цени и изграждат независимостта на българската енергетика със собствен добив на газ.

10. Защото ГЕРБ не увеличиха данъците по време на световната криза и не намалиха заплатите на хората.

11 Защото строят църкви и дават пари за българската култура и кино.

12. Защото събарят незаконните строежи, бутнаха барбекюто и оградата на недосегаемия Доган и доказаха, че законите са еднакви за всички. Защо Станишев не го направи? Ако го беше направил щяхме също да го подкрепим.

13. Защото ние като екстремни центристи сме хора силно привързани към проатлантически и проевропейски ценности, а НАТО и Европейския съюз, службите за сигурност на тези държави, посланиците им казват, че това е най-доброто правителство което е имала България от началото на прехода. Те го подкрепят и ние сме съгласни с тях.

Списъкът може да бъде продължен, но може и да се направи друг – с неуспехите на това правителство. Те също не са малко, но на фона на завареното от предишните управления, ГЕРБ са истинското българско управление милеещо за Родината.

Докато продължават така ще сме с тях. Променят ли се, отстъпят ли, веднага ще загубят доверието ни защото ние не робуваме на партии и признаваме само резултатите.

Дълъг живот за ГЕРБ и Бойко Борисов!

Няма коментари: