неделя, 16 октомври 2011 г.

Хванаха Синята коалиция да купува гласове в Приморско. Арестуван е човек на Костов и Димитров

download (1)Сега отново можем да очакваме, че гаргамелеската партия ще иска оставката на Цветан Цветанов защото полицията не ги е оставила да си напазаруват цигански гласове по морето. Поредното падение на “автентичните” десни:

Кандидат-кмет от Синята коалиция бе хванат от полицията да търгува с гласове. 56-годишният Христо Христов е издигнат за кандидат за кмет на с. Ново Паничарево в община Приморско. Освен това името му е и в листата с общински съветници на Синята коалиция в Приморско.

Арестуван е и 33-годишен мъж от с. Ново Паничарево, който е помагал на кандидат-кмета в предизборната търговия. В момента полицията разпитва над 50 души от селото, чиито имена и ЕГН-та са открити в лекия автомобил на кандидат-кмета. Много от тях са "пропели" и са признали, че са получили по сто лева, за да пуснат бюлетина за синия кандидат-кмет.
Срещу задържания М.Й. вече е повдигнато обвинение по чл. 167, ал. 2 от НК за купуване на гласове. Кандидат-кметът Христов обаче засега се разминава без обвинение, тъй като има предизборен имунитет. Той ще бъде подведен под отговорност веднага след приключване на изборите.

Източник: БЛИЦ

Няма коментари: