петък, 9 март 2012 г.

Историята е колело: През 2012 година българската войска в бившата сръбска провинция Косово гради контролни пунктове

picture-0052След един век военни победи последвани от политически поражения, българската войска отново е в Сърбия. Този път обаче нещата са различни. Тежко въоръжени български войници контролират сърби и албанци на тяхна територия и им налагат правила за поведение. Ролите са сменени, колелото на историята за пореден път се е обърнало.

РТС: Български войници изградиха временен контролно-пропусквателен пункт на пътя Косовска 08 март 2012 | 14:43 | Агенция "Фокус"
Белград. Войници от българския контингент на КФОР контролират пътя Косовска Митровица-Зубин поток, предаде Радио Телевизия Сърбия /РТС/. Контролният пунт е бил поставен тази сутрин при село Житковац, след като местното сръбско население е направило барикада и са успели да върнат колона автомобили на ЕУЛЕКС, които са се запътили към граничен пункт „Ярине”. Телевизията посочва, че българските войници са в пълна бойна готовност и контролират движението в двете посоки. Жители на село Житковци се събират около контролния пункт на КФОР, тъй като били недоволни от действията на войниците от мисията на НАТО. Пътят в момента е блокиран.
© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

Няма коментари: