понеделник, 5 март 2012 г.

Двойни стандарти или защо Жан Клод Юнкер и Урхо Кеконен могат да управляват по 20 години, а Путин не може?

Vladimir_Putin_in_Luxembourg_24_May_2007-19Тук често говорим за лицемерието и двойните стандарти. Подобно лицемерие и “не ме гледай какво върша, а слушай какво ти говоря”, наблюдаваме в критиките при преизбирането на Путин. Много европейски медии са силно необективни и критикуват избора на руския народ като недемократичен и манипулиран. Но защо не погледнат и в нашия европейски двор? Ако го направят ще установят следното:

Изявеният евробюрократ и председател на еврогрупата, Жан Клод Юнкер, който е и един от преките виновници за кризата на еврото и фалита на Гърция, е министър председател на Великото Херцогство Люксембург от 1995 година до ден днешен! Той е на власт в продължение на 17 години. Партията му също. Можем само да гадаем колко дълбоко тя се е нагълтала с власи каква корупция има в разпределянето на обществените поръчки в малката богата страна. Излиза, че Люксембург е по-малко демократичен от Пусия, а Юнкер е по-голям диктатор от Путин. Въпреки това нито една медия не смее да критикува за това люксембургския първи министър.

Урхо Кеконен е бил Президент на Финландия от 1956 до 1981 или 25 години, а след това остава да живее в президентската резиденция до 1986 година. При това никой не го критикува, че е узурпирал властта или, че е диктатор. Никой не критикува и партията му, че е печели изборите в продължение на четвърт век.

Колкото е да е неприятно, Путин беше избран демократично и свободно от руснаците. Нарушенията при изборите са минимални и съпоставими с всяка страна в ЕС. Путин не е диктатор и не налага тоталитаризъм или поне не е повече диктатор от Жан Клод Юнкер или Урхо Кеконен.

1 коментар:

wattie каза...

Всъщност в ЕС е по-лошо. Докато в Русия има значение дали е Путин или не е, то в ЕС няма значение кой ще е...