неделя, 1 април 2012 г.

Непредвидимият

618x346

Задължително условие за успеха на една манипулация е нейният обект да бъде предвидим. Колкото по-предвидим е един човек, толкова по-лесно е да бъде той манипулиран. Точно обратното – непредвидимият не оставя никакво поле за маневра на противниците си, не им позволява да отработват предварително ситуации и да изграждат сценарии защото не могат да заложат в тях параметрите на реакциите му. Непредвидимият е кошмарният противник за всеки политик, генерал или аналитичен център.

Бойко Борисов е непредвидим. На стандартен политик щеше да му се откачи главата от тези лупинги и еквилибристики, които направи в последно време Борисов.

1. Изхвърли от правителството Трайчо Трайков
2.Каза, че на следващия ден (28.03) ще обяви решението за АЕЦ и всички очакваха да одобри строежа и се бяха приготвили- някои да плюят, други да пият шампанско. Тези с шампанското пиха по една студена вода, а тези с плюенето останаха леко замислени и силно потресени.
3. На 28.03 заместник –министъра Добрев обяви спирането на проекта. Всички очакваха на 29.03 Бойко Борисов да го опровергае.
4. На 29.03  Бойко Борисов лично съобщава на И. Инджев за спирането.
5. Когато всички очакваха невероятни скандали с Русия в Москва, Борисов се разбра с Путин за АЕЦ Белене и на 31.03 обяви, че ще строим ускорено ЮП. В Кремъл всичко премина по ноти.

Не си спомням България след Освобождението да е имала такъв политик.

Няма коментари: