петък, 13 април 2012 г.

Браво на Русия за отказа и да подкрепи агресивния хомосексуализъм!

Parad-2Руската страна отказала да подкрепи част от съвместното изявление на външните министри на страните от „Голямата осморка”, засягаща правата на сексуалните малцинства, съобщи агенция „Новости”. Това заявил пред журналисти на 13 април заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

Според него, Русия „счита за недопустимо под предлог за защита на представителите на така наречените сексуални малцинства на практика всъщност да се провежда агресивна пропаганда и да се налага определен начин на поведение и система от ценности, които могат да оскърбят чувствата на значителна част от обществото”.
Рябков отбелязал, че руската страна „не може да се съгласи с опитите за изкуствено отделяне на тази категория лица като самостоятелна група, претендираща на специална защита на своите права и интереси в рамките на международния режим по спазване на правата на човека”. И допълнил, че „в международното право липсват отделни норми, регламентиращи защитата на лица в съответствие с тяхната социална ориентация...”

Няма коментари: