неделя, 8 април 2012 г.

Гласът на жабата хвърли бомбата за отношенията между Трактора Алексей и израелското посолство в София. Връзката с Мосад изглежда все по-вероятна

 

big_121535

Бойко Борисов на среща с директора на Мосад, Хеад Даган

Израел е отказал съдействие на България за предоставяне на информация за фирмата на Трактора Лев инс. още през 19.12.1999г. Нещо повече, от посолството им в София не само не са отговорили на официалните запитвания на българските служби, но и са искали да бъде нарушен закона в интерес на компанията. В този период лобисти на Трактора Алексей в Мин.съвет са Муравей Радев и Иван Костов. Богомил Бонев е бил против даването на специални привилегии за Лев инс.

Следват логичните въпроси:

Защо и има ли връзка между Алексей Петров и службите на Израел, по специално Мосад и ако има такава, това не е ли това арогантна намеса във вътрешните ни работи?

Ако има такава връзка, то тогава какъв е бил интереса на Мосад да работи в ущърб на българската държавност и защо е дестабилизирал България в периода 1999 година 2010 година?

Всеобщо е мнението, че между Израел и България съществуват приятелски отношения. Как тази политика на израелското посолство в София се вписва в претенциите за отлични отношения между нашите две страни?

Трудни въпроси, които едва ли ще получат отговор от израелска страна, въпреки че всеки от нас може сам да направи изводите и да си припомни старата поговорка:

“С такива приятели, врагове не ти трябват.” или “Господи, пази ме от приятелите ми, а от враговете сам знам как да се опазя.”

В разпита на св. БОГОМИЛ БОНЕВ, проведен на 18.03.2011г. /том 26/, се съдържат доказателства за лобиране в полза на застрахователната компания на обв. АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ : „За времето, през което бях министър, в тогавашната НСБОП бяха заведени т.нар. „Литерни дела" на всяка една групировка, за която имаше оперативни данни, че се занимава с принудителна охрана или впоследствие принудително застраховане. Такова литерно дело имаше заведено и за „Левски Спартак"...

В хода на проверката на „Левски Спартак" в МВР бяха получени данни, че отделните акционери не са си получили парите срещу техните акции ... имаше данни, че дребните акционери не са получили никакви пари, но са били принудени да джиросат акциите си. Ако не се лъжа по повод на това има заведени прокурорски преписки. Това, което ми е известно, че пет дни след освобождаването ми като министър, което беше на 19.12.1999г., по време на Коледните празници, Националния съвет се събира и по настояване на Муравей Радев дават лиценз на въпросната фирма. Не мога да сн обясня защо Министърът на финансите фактически лобираше за даването на лиценз през цялото време, след като неговото министерство при данъчните проверки на акционерите, беше доказало, че те не са получиш пари за акциите си. Това кореспондираше с информацията на

МВР.... ние искахме съдействие от израелска страна за събиране на

доказателства за произхода на парите на израелските инвеститори и за това, че те са извършили реално плащане. Спомням си, че тогава будеше недоумение, че вместо да се извърши най-елементарното и да ни се предоставят тези данни, с което щеше да бъде даден и лиценз на фирмата, израелската страна отказа всякакво съдействие. Вместо това се опитваше с обикновен лобизъм да настоява ние да нарушим закона. ".

Разказаното от свидетеля БОГОМИЛ БОНЕВ се потвърждава от събраните по делото писмени доказателства: писма от Посолството на Израел, адресирани до министър Б. Бонев, до премиера Иван Костов /том 34 л.51, 52, 55, 56/ и др.

Няма коментари: