вторник, 12 март 2013 г.

Президенте, спестете ни лицемерието за Марин Райков!Докато едни учеха на Запад, БКП изключваше други от българските университети

“Всеки от министрите е безспорен професионалист в своята област. Това бе много важно за мен. Всеки един от тях е започнал от редник, от инженер от учител, от доктор и е доказал сам себе си"

Росен Плевнелиев, Прездент на република България

Доказал сам себе си? Сигурен ли сте господин Президент или и Вие започвате да ни да ни се подигравате директно в лицето?

Марин Райков е роден във Вашингтон, САЩ, на 17 декември 1960 г. Син е на Райко Николов. По онова време баща му започва своята дипломатическа кариера като прес- и културно аташе в българското посолство в САЩ. Баща му е офицер от ДС, който вербува френския министър на отбраната за агент на КГБ. На 27 години, Марин Райков, през 1987 г. започва работа в отдел „Страни от Югоизточна Европа“ на Министерството на външните работи.

Не знам дали знаете, господин Президент, но по същото време на черен комунистически терор, други деца са били изключвани от университетите заради неблагонадежден произход.

Ние знаем и разбираме, че в България кадрите за поста са много малко и приемаме решението Ви като най-малкото зло. В същото време Ви молим, спестете ни лицемерните фрази от типа “и е доказал сам себе си” защото ние помним как се случваха нещата по време на комунизма.

Няма коментари: