сряда, 26 юни 2013 г.

Христо Мутафчиев, публикуваме оригиналното писмо до Президента: Що за циничност е човек без морал, който се „крие под масата" да оглавява Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното събрание?

816526

Уважаеми г-н Президент,
Приятели от протеста,

Като гражданин и творец не мога да остана безучастен към ситуацията, в която е поставен българския народ в момента. Страстта, с която се случват протестите през последните дни не говори за финансово измерение на кризата, за бедност и безнадеждност, а за криза на морала и етиката в политиката и за непримирима и силна гражданска позиция, изразена чрез мирен протест. Изразявам подкрепа към Вас, гражданите на протеста, които се борите за да има бъдеще за нас и за децата ни тук, в България. Вярвам, че усилията не са напразни. Нека заедно бъдем промяната, която искаме да видим.

Г-н Президент, с цялото ми уважение към Вас и институцията, която представлявате, Ви моля да намерите начин бъдещето на България да не зависи от компрометирани псевдополитици. Що за циничност е човек без морал, който се „крие под масата" от гнева на интелигентните хора на протеста, който се държи провокативно и нагло с тези, които са го избрали за Народен представител, който си плаща за да провокира конфликти, да оглавява Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното събрание и да е член на Консултативния съвет за Националната сигурност на Републиката?

Г-н Президент, вярвам в мирния и позитивен за България и гражданите й изход от ситуацията, вярвам в държавността и институцията, която представлявате, и Ви подкрепям в усилията да бъдете фундамент на здравия разум и интелигентния избор!

С уважение: Христо Мутафчиев,
Гражданин на Република България и актьор в МГТ „Зад канала
"

Няма коментари: