неделя, 9 юни 2013 г.

Защо БСП и правителството Станишев–Орешарски искат мораториум върху разрушаването на незаконните строежи? Мин. арх. Иван Данов проектирал селище и голф игрище подлежащо на разрушаване

13-06-07-79035_1

Мин. Иван Данов е същия, който е източвал социални помощи от Франция, но нещата не спират до тук. Както ви информирахме новата Тройна коалиция от БСП, ДПС и Атака искат да наложат мораториум върху премахването на незаконното строителство. Както си знаем от опит, това със сигурност се прави за да бъдат спасени техни хора незаконни строители.

Ето и потвърждението с прякото участие на министър Данов:

След интервюто му по БНР в петък в "Биволъ" излиза още една информация, свързана с професионалната биография на министъра, свързана с фирмата му "Арх. Данов и партньори" и притежаваната от Илия Лазаров и Кирил Недев строителна компания "Лазаров и Недев". (Илия Лазаров, бивш началник на кабинета на президента Петър Стоянов, е известен с близките си отношения с депутата от ДПС Христо Бисеров). Според публикуваното факсимиле на 7 януари 2005 г. "Лазаров и Недев" сключва договор с арх. Иван Данов за учредяване на съвместно дружество с ограничена отговорност, като фирмата на дружеството е "Архитект Иван Данов и партньори"
Същата фирма изготвя устройствения план на местноста Яйкъна край Долна баня, където по-късно започва строителството на голф комплекса "Ибър", проектиран от арх. Данов, за което е създаденo публично-частно партньорство между община Долна баня, която апортира земи, и фирмата "Лазаров и Недев". Освен голф игрището е предвидено изграждането на 550 малки къщички и СПА център.
До 2010 г. са построени 160 вили и още 85 са в процес на изграждане, когато ДНСК издава заповед за принудително събаряне на 29 постройки и голф игрището като незаконни. Постройките бяха премахнати в началото на 2011 г., но игрището все още не е.
"Така ще имаме нова парадоксална ситуация за българската държавност: министър ще отговаря за събарянето на незаконни строежи, които сам е проектирал преди време",
посочва "Биволъ".

Капитал

Няма коментари: