понеделник, 21 октомври 2013 г.

Иван Костов скочи в защита на Делян Пеевски и олигарсите. Съветва да се спре атаката срещу Пеевски и олигарсите за да може всички да се обединят срещу ГЕРБ

Когато ние пишехме тук, че Иван Костов е слуга на комунистите и маша на Русия в България, много от читателите ни обвиниха в необективност и пристрастие. За съжаление се оказахме прави.

На финала на разговора, Иван Костов дава насоките за политиката на Реформаторския блок. Това, което казва в “превод е следното:

Спрете да атакувате Делян Пеевски, кронкретната личност, а се концентрирайте срещу ГЕРБ!

Ще се хвана за думата демонизирам, демонизиране. Демонизиран ли е според вас в обществото ни образът на Делян Пеевски?

Ив. Костов: - Да, определено.

Кой го демонизира?

Ив. Костов:- Ами... сега, кой го демонизира, който има интерес или на който пречи, или той самият е дал основания. Но вижте, не е политика да се занимават политическите партии с Делян Пеевски. Политическите партии, казвам пак, партиите трябва да се занимават с добруването на хората, с неутрализирането на рисковете пред страната. Те трябва да помагат България да намира път в тази трудна ситуация, а не да се занимават с този или онзи.

И все пак през седмицата на въпрос дали анализирате Делян Пеевски, казусът "Делян Пеевски" като риск, вие отговорихте да.

Ив. Костов:- Да, знаете ли защо, веднага ще ви кажа. Риск е, защото неговото номиниране срина доверието в правителството, подкопа доверието в мнозинството, което управлява Народното събрание. И от тази гледна точка си е истински риск.

Застъпник ли сте на тезата, че всъщност тези, които демонизираха образа на Делян Пеевски, направиха така, че зад неговия образ се скриха истинските олигарси, които в момента потриват ръце?

Ив. Костов:- Аз не искам никой да бъде демонизиран в тази страна. Това, повярвайте ми, е ужасно чувство. Първо, то е непродуктивно, то не носи абсолютно нищо, то разпалва един песимизъм, един негативизъм сред хората. То кара всички да бъдат нещастни.

На финала ви питам, според вас верен ли е пътят, по който върви Реформаторският блок?

- Реформаторският блок има, разбира се, своите добри и своите слаби страни. Хубаво е тези, които го ръководят, да четат внимателно съветите, които им дават хора, които са добре разположени към тях. Много силни са гласовете, които искат те да имат ясни отношения към ГЕРБ, и по-точно към ръководството на ГЕРБ.

А нима нямат ясно отношение?

- Ами някак си, щом продължават да търсят от тях изясняване на това отношение, очевидно трябва. . . След това трябва да изоставят практиката на поименни атаки на определени лица, независимо колко ефектни им изглеждат, и непременно да се фокусират върху икономическите програми, върху програмите изобщо, за съдебна реформа, които се очакват от всички хора.

Няма коментари: