петък, 15 ноември 2013 г.

Топлата връзка на Цветлин Йовчев с руските тайни служби: Георги Великов или ДС агент „Кирязов“ е началник на кабинета на министър Йовчев.

zx450y250_828928

Георги Великов е от приближените до Йовчев и на Иван Драшков. В неговата дирекция в ДАНС е и звеното за контратероризъм, чиито служители извършиха проверката по откритите в Костинброд допълнително напечатани бюлетини за изборите на 12 май.

След това за награда,  Георги Великов е назначен за  началник на политическия кабинет на вътрешния министър . Изключително близък и верен на министъра. До този момент той е бил директор на дирекция „Противодействие на руските специални служби“ в ДАНС. Това обхваща цялата дейност на руските граждани и структури в страната. Това е изключително важна подробност, като се има предвид връзката на министъра с КТ Банка – на Делян Пеевски и Цветан Василев, както и руското участие в банката. Както и намерението на руската страна да придобие изцяло банката, след което да я превърне в инструмент за влияние и натиск по проекта „Белене“. Преди това началници на така нареченото „противодействие на руското разузнаване“ са били Иван Драшков, а след него и Цветлин Йовчев.

Иначе как да си обясним, че тези, които уж противодействат на руснаците, са номинирани за министри на БСП, която, без съмнение, прокарва руските интереси в България. Връзката е още по-ясна чрез влиянието върху правителството на групата около КТБ, от която руснаците закупиха 10 %. Т.е. руските капитали, били те частни или държавни, си назначиха правилните хора на правилните места!

След преминаването му в кабинета на министъра, Великов изпълнява задачи по контрол на агенция и човек за свръзка между лица, с които министърът не е удобно да се среща, а още по-малко да бъде видян от журналисти или други. Великов периодично посещава бившите си колеги и подчинени от ДАНС, където се запознава с оперативната информация – абсолютно неправомерно. Същото може да се провери от видеонаблюдението на сградата на „Черни връх“. Друга „важна“ задача, поставена на Великов е събирането на всякаква компрометираща информация за депутати, политици, както и такава, уличаваща шефа на ДАНС – Владимир Писанчев. Освен това, по данни на комисията по досиетата – Великов е бивш агент на ДС с псевдонима „Кирязов“, но явно това не пречи на министъра, въпреки публично изразяваното от него негативно мнение за тази категория лица. Много вероятно е при падане на кабинета „Орешарски“ Великов да бъде върнат в ДАНС, където да продължи „противодействието“ на руските служби.

Красимира Петрова, Протестната мрежа, Фейсбук


След постановяването на Решение N=122/06.04.2010 г., при проверените от Комисията 425 лица и обявяване принадлежност към органите по чл.1 от Закона за достъп и разкриване на документите, и за обявяване принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, в списъка с буквата „Г” едно от обявените лица е сегашният Директор на Контраразузнаването в ДАНС: Георги Димитров Великов.

Сегашният шеф на контразузазнаването, близък до кръга Драшков – Георги Великов е роден на 26.01.1964 г.в гр.Пазарджик.

Вербуван от о.р.Стойко Данев Генчев на 29.05.1991г., и регистриран на 24.06.1991г.

Структурите, в които е осъществявано сътрудничеството саДС, ВКР-отдел за КСВ. Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството: секретен сътрудник – агент. Псевдоним на Георги Великов е "Кирязов".

Документи въз основа, на които е установена принадлежността към органите по чл.1са:

-Документ от ръководилият го щатен служител:рег.бланка: картон обр.4,лично дело IА-1103.Няма данни лицето да е снето от оперативен отчет!

Лицето Георги Великов е заемало е публична длъжност: Началник на отдел от 17.07.2007г. до 01.04.2008 г. А в момента заема длъжността: Директор на Дирекция "Контраразузнаване" в ДАНС на МВР!

Няма коментари: