петък, 15 ноември 2013 г.

Ексклузивно: Френският Нувел Обсерватьор(Le Nouvel Observateur) за връзките на номенклатурата от БСП с търговията на оръжие и снабдяването на Ал Кайда. Знаел ли е Сергей Станишев за това и била ли е финансирана БСП с пари спечелени от тероризъм?

EXCLUSIF. Le sanctuaire bulgare d'Al-Qaïda
Publié le 14-11-2013 à 20h59
Jean-Baptiste Naudet

novobsstanisheff

Шокиращата статия, която ви предлагаме е публикувана във френското издание “Ле Нувел Обсерватьор” на 14.10.2013 година. Фактите изнесени в нея разкриват индиректните и преки връзки по партийна линия между БСП,  с търговците на оръжие и доставките за терористични организации. Не можем да не си зададем въпроса, дали  лидерът на ПЕС Сергей Станишев е бил запознат с тези факти и дали БСП е финансирана с пари спечелени от продажба на оръжие, респективно  в подкрепа на тероризма? Каква е ролята на другите двама от националсоциалистическата коалиция – ДПС и Атака? Подобен анализ е изключително трудно да бъде направен от български журналист и публикуван в българска медия заради зависимостта им от червено-фашистката мафия обяздила държавата. Един от символите на тази тенденция, за най-голямо съжаление, е лидерът на европейските социалисти  ПЕС и съпругата му. Приятно четене:

ЕКСКЛУЗИВНО. Българското убежище за Ал Кайда

Публикувано на 14-11-2013 в 20h59
Jean-Baptiste Naudet

България все още участва в трафик, които снабдява групи свързани с Ал Кайда в Африка и Близкия изток. От нашия специален кореспондент в София Жан-Баптист Ноде.

От дълго време позната като ръката на Москва, България остава център на трафик, включително оръжия , които продължава да доставя на свързана с Ал Кайда антизападни групи в Африка и Близкия Изток. Мирослав Писов е бивш преподавател, постъпил в българските тайни служби с надеждата да ги демократизира след падането на комунизма. След това той става  един от началниците на специалната антимафия Главна Дирекция за борба с организираната престъпност ( ГДБОП ). Писов ни разказва ужасяващи неща подкрепени с факти.

Според този бивш таен агент и бивш полицай, тази балканска страна винаги е била коридор за  между Изтока и Запада, Европа и Азия, Северна и Южна и все още играе ролята на център в престъпността и международния тероризъм, в служба на мощни частни интереси свързани с Русия. Днес, казва бившият член на тайните служби Мирослав Писов, на "старейшините" от КДС (Комитет за държавна сигурност), българските служби ръководени от Кремъл, продават в Африка и Близкия изток оръжия, които в последствие достигат до "Ал Кайда" и участват в дестабилизация на  прозападните правителства.

Връзките с Москва

Още от времето на Студената война , Държавна сигурност сключва официално споразумение с Москва, в което се нагърбва с официално задължение за сътрудничество с Москва и ангажимент да се занимава под прикритието на държавата с трафик на оръжие и наркотици като с част от парите се финансират за сметка на Кремъл " революционни " движения по целия свят. По време на комунизма , девизът на Държавна сигурност е : "Държавна сигурност щит и меч на партията и дружбата със Съветския съюз. "

Тези тайни служби са участвали в няколко атаки , спонсорирани от СССР, най-вероятно и срещу папа Йоан Павел II през 1981 година. Най- известен от тях е случаят с т. нар. " български чадър "  . Българският дисидент Георги Марков бе убит в Лондон през 1978 г. от ДС от убождане с рицин . Българската Държавна сигурност бе преименуван на " ДАНС" , но никога не е била радикално реформирана . Тя остава под контрола на "старите" от ДС , които просто бяха повишени в ранг. Така ДАНС запази в тайна връзките си с Русия.

Червеният октопод

Показвайки извлечения от банкови сметки в Швейцария, за да докаже своята точка , Мирослав Ризов описва пипалата на " червен октопод ", който и до днес се простират към съседни страни - Турция, Сърбия , но и Латинска Америка където се доставят твърди наркотици  и оръжия на нарко - марксистки групи . Бившият полицай  в сътрудничество със своите испански и британски колеги , участвали в разрушаването на един от клоновете на тази престъпна мрежа  -  международната група за пласиране на дрога " Брендо ". Пилотът Чавдар Генов заяви в съда , през април 2012 г. са били доставяни оръжия на тази мрежа, включително в Еритрея, която е под  международното ембарго. Доставката е била заплатена с наркотици.  "Човек се чуди защо , иронизира бившият полицай , една от първите грижи на новото правителство  беше да разпусне нашата полицейска единица за борба с организираната престъпност. " Писателят Илия Троянов обобщава : " В държавите имат мафия , в България мафията си има държава. " .

Едно убежище за Ал Кайда

Бившият шпионин твърди също, че ислямски терористи са получили убежище от българските служби . Според него, египтянинът Айман Ал- Зауахири , дълго номер две на Ал Кайда и  неин водач след смъртта на Бин Ладен, дълго време пребивава в България в Родопите , район с преобладаващо мюсюлманско население до Велинград между 1995 и 1996. Този период съответства на началото на имплантацията на терористичната организация в САЩ.  Българските служби наблюдават снизходително случващото се, без съмнение със съгласието на Русия. По “случайно” съвпадение, по едно и също време в една и съща област , Якоруда , пребиваващи група от три "стари" офицери от ГРУ , разузнавателните служби на руската армия , които в последствие бяха изгонени от страната през 1997 г. , след падането на "социалистическото" правителство от бивши комунисти.

Интервюиран преди време от пресата за да се разбере защо Ал- Зауахири не е бил арестуван тогава въпреки, че е бил активно издирван от западните служби, главният секретар на българското Министерство на вътрешните работи по това време, Георги Ламбов и шефът на Националната служба за сигурност, Владимир Манолов обясняват , че не е имало правно споразумение между Египет и България и те не искали да предизвикат смущения между българските мюсюлмани и местното население ...

След престоя си в България , Ал- Зауахири най-вероятно минава под крилото на руснаците. Между 1996 г. и 1998 г. , номер едно в света терорист е бил обучен от ФСБ ( бившия КГБ ) в Дагестан, руски Кавказ , според бившия руски агент Александър Литвиненко . ( Интервю с Chechenpress 2005 )

Айман Ал- Зауахири  в Русия

След като разкри в книгата си , че атаките в Русия през 1999 г., които изстреляха Владимир Путин във властта , са били организирани от руските служби , а не от чеченски терористи " ( 1.2 ) , Александър Литвиненко беше убит в 2006 г. в Лондон , вероятно от друг бивш агент Андрей Луговой  издирван от Скотланд Ярд. Твърденията на Литвиненко бяха потвърдени от друг бивш от КГБ - Константин Преображенски . Според него, Александър Литвиненко е бил отговорен за тайния престой на Ал- Зауахири в Русия когато е бил ръководител на антитерористичния отдел на ФСБ . Терористът след обучението си в Русия, е прехвърлен през 1998 г. в Афганистан с Осама бин Ладен . В последствие Ал- Зауахири официално включи терористичната си група , Египетски ислямски джихад  в Ал- Кайда .

Виктор Бут (Viktor Bout) в България

България не само служи като убежище за бъдещите лидери на Ал Кайда лидер, но и един от най- известните международни търговеци на оръжие, Виктор Бут , известен още като " Търговеца на смърт"  е имал логистична база в страната  и тя е била един от неговите основни доставчици. Виктор Бут , който призна, че се е срещнал с афганистанския талибански лидер , Мула Омар , покровител на бин Ладен се смята, че е продавал оръжия на Ал Кайда . Защитаван от Кремъл , руснакът е бил арестуван в Тайланд през 2008 г. по време на операция организирана от американците и осъден на 25 години затвор в Съединените щати през 2012 г. Москва го се смята за " политически затворник " ( 3 ) .

Виктор Бут е бивш преводач и полиглот, армейски офицер от съветските военновъздушни сили, вероятно агент на ГРУ(Главноро Разузнавателно Управление на руската армия). Те работят в България с фирмата КАС Енжинеринг (KAS Engineering) , ръководена от българина Петър Мирчев, чието седалище е сега в Гибралтар . Петър Мирчев той доставя оръжия , на които България е основен производител . Виктор Бут е бил  специализиран в транспорта чрез неговата авиокомпания Air Cess  от летище Бургас, в района на Черно море. Той също е специалист по фалшиви сертификати за дестинация, чрез  които могат да се доставят оръжия на страните под международното ембарго.

KAS Engineering е свързан с бившата номенклатура на Българската комунистическа партия ( сега "социалистически " ) , формира основно в Москва и все още контролираща голяма част от икономиката и държавния апарат в страната. Сегашният ръководител на "социалистическа " България Сергей Станишев , роден през 1966 г. в Украйна (тогава СССР ) в българо - украинско семейство е завършил Московския държавен университет и дълго време е бил съветски гражданин. Сергей Станишев и неговата партия подкрепя настоящото българското правителство въпреки 140 дни на протести срещу това, което българите наричат, което те наричат ​​" Червена мафия" .

Една все още активна мрежа

Ако Виктор Бут , който е вдъхновил създаването на филма " Lord of War " , е зад решетните в Ню Йорк, то Петър Мирчев неговият приятел , партньор и доставчик от България, е в София и все още е начело на компанията KAS Engineering, свързана с трафик на оръжие в света. Профилът на Петър Мирчев  в LinkedIn ,  е все още активен . Интервюиран в българската столица през 2012 г.  за "бизнеса си " от Nicholas Schmidle, репортер от " New Yorker " , Петър Мирчев отговоря: " Моето задължение е да постави нещата в самолета , след което аз не се грижи за къде самолета ще ги кара. " ( 4 ) . Той мечтае за пътуване до Ню Йорк, но ръководителят на KAS Engineering все пак каза: "Аз никога няма да отида в Ню Йорк иначе ще съм в килия до Виктор . " .

Ако Виктор Бут е в затвора , по-големият му брат , Сергей Бут, е свободен . Той остава в непрекъснат бизнес контакт с Петър Мирчев . Сергей Бут , който е съдружник с брат си Виктор в " товарни превози" , е основният акционер в Air Zori - авиокомпания със седалище в София . Air Zori е била обект на международни санкции през 2005 г. за нарушаване на оръжейното ембарго срещу бившия диктатор на Либерия Чарлз Тейлър, който бе осъден през 2012 г. на 50 години затвора за  престъпления срещу човечеството  от международен трибунал .

Според бившят агент и за борба с мафията Мирослав Писов, компанията Air Zori  на Сергей Бут продължава да превозва оръжие за групи от Ал Кайда  в Близкия Изток и Африка , както и за Латинска Америка. Запитан през 2010 г. в Москва от телевизия Arte (5) , Сергей Бут просто отговори: " Няма доказателства, че ние превозваме оръжие. "

Превод от френски:

Йордан Николов за extremecentrepoint.com

Няма коментари: