неделя, 13 март 2011 г.

Мнението на един българин завърнал се от Либия: “Революция развихри кражби , мародерство … грабят от чужденците каквото намерят.”

Здравейте ,

Като човек върнал се преди десетина дни от Бенгази , където работих, мога да ви кажа за нещата от първа рака. Тези снимки са ги правили журналистите щото им е по лесно така, да снимат когато няма бойни действия. Иначе там живеят на племена и хич не се обичат едни други. Източната част е съставена от противници на режима на кадафи , защото той е от друго племе. Не знам кой е предизвикал тези бунтове, но на 17 февруари всичко стана по план и всеки знаеше къде му е мястото в бунтовете т.е. много прилича на планирано отдавна .

Като се вземе в предвид , че това стана в над дузина страни , това не е само либийска работа. Някой доста силен и организиран стои за това. Със сигурност не е революцията на Фейсбук или нещо такова. Или САЩ или Алкайда или някой друг от големите ама не е хей така народна революция.

Либийците не обичат нито един чужденец ,нито американец , нито филипинец ,нито индиец – те искат Либия само за тях , само  че дето не обичат да работят или да учат . Искат държавата да ги храни , не искат да работят и не работят , пък мразят чужденците , които са им ” белите роби ” . Знаете ли колко пъти са чупили нашите филтри за вода по тръбопроводите , за да измрат чужденците ….

Покрай тая революция се развихриха кражби , мародерство – отпред дрогирани младежи, там не се пие , ама се дрогират юнашки. Отзад по възрастните с автоматите и грабят от чужденците каквото намерят , по-точно всичко . чужденците са доволни ако им оставят само паспортите….

Такава държава има нужда от здрава ръка и те живеят като преди 5 века. Това демокрация за тях е все едно средновековен рицар да борави с лаптоп.
Много мога да ви пиша за живота там ама е дълго….

Йордан Мицов

Коментарът е публикуван тук.

Актуално-историческо от Фелдмаршал Ромел: “Бенгази е ето там… “

Хроники от театралната война в Либия. Тежки битки с облаци и невидими противници пред армия от фотографи

Хроники от театралната война в Либия. Медийни манипулации

Либия – война по арабски. Изпотрошена военна техника, мърсотия, екскременти и пълна анархия

Няма коментари: