сряда, 20 юни 2012 г.

Ортопедичната мафия в Пирогов. Доцент Румен Кастелов искал по-скъпи протези от доставчиците и се оправдавал с проф. Раденовски

19-Jun-12 23-06-11

Отвратителната история за възможно източване на Здравната каса от висши администратори на Пирогов, разказа пред бтв доктор Тошев.  Разбира се, всичко това се случва за сметка на данъкоплатците и пациентите. Парите от завишените цени на протезите, които влизат в джобовете на доц. Кастелов и проф. Раденовски на практика са откраднати.

Пред bTV д-р Тошев разказа за още един „интересен случай”. Дистрибутори на метални импланти били убеждавани да завишат цените на изделията. Натискът идвал от д-р Кастелов, който поел ангажимент за това към директора проф. Раденовски.

„Факт е, че при нас някои изделия са по-скъпи от други болници,” отбеляза д-р Бойко Тошев.

Досега предполагаемите връзки на здравната мафия с престъпниците лъсват на бял свят:

Предполагаемият представител на престъпния свят бил приет и изписан, без самият Тошев да го види, като натискът за подписването на въпросния документ върху бившия вече директор на Първа травматологична клиника бил много голям. Той и останалите му колеги отказали категорично да поставят подписите си с писмо, което връчили на директора на болницата.

Няма коментари: