сряда, 20 юни 2012 г.

Граргамел стоял зад компроматите срещу Донев и Павлов. Костов уволнил ген. Богомил Бонев за да направи място във властта на Трактора Алексей Петров

kostov-filchev10 дни след като Богомил Бонев е сменен от Емануил Йорданов като вътрешен министър в правителството на Иван Костов е свикан спешно Националният съвет по застраховане, който е дал лиценз на застрахователното дружество „Левски Спартак” на Алексей Петров.

Трактора, Душана и Костов са се срещнали в понеделник. Любо Живков от Бг снайпер е съобщил за тайната среща на трактора с Душана Здравкова и Костов.

Явно на някой не му харесва че трупите за отвличане и убийства на прехода Наглите и Килърите са заловени. Явно някой е недоволен че Цветанов не изпълнява желанията на Костов да си разчиства сметките с бизнесмени като Огнян Донев и Павлов. Костов в момента използва връзките си в ДАНС да си разчиства сметките като праща компромати за пране на пари източване на ДДС срещу неудобните му бизнесмени Донев и Павлов.

В същото време, тук многократно сме писали за топлите връзки, които съществуват от една страна между другарите по борба Гоце Първанов и Иван Костов – Гаргамел и организираната престъпност. Днес получаваме поредното потвърждение за това кои са кръстниците на бандитизма и мафията в България. Да припомним, че Тракторът беше съветник на Президент Гоце и неформален шеф на спецслужбите в правителството на Станишев:

По време на днешното заседание по делото Октопод, свидетелката Даниела Конова хвърли бомба, заявявайки, че Богомил Бонев е бил свален от министерския пост, тъй като е пречел на застрахователно дружество „Левски Спартак" (по-късно преименувано на "Лев инс") да получи лиценз. Припомняме, ген. Бонев бе уволнен от тогавашния премиер Иван Костов и заменен с Емануил Йорданов.
„Ако Бонев не беше сменен, „Левски Спартак" никога нямаше да получи лиценз. Факт е, че само 10 дни след неговата оставка, компанията получи лиценз", заяви Конова, която е била шеф на дирекция „Застрахователен надзор" към Националния съвет по застраховане.

В случая с фирмата на Алексей Петров парите са били израелски, имало е опити дори и чрез израелския посланик Застрахователният надзор да бъде притисканда издаде нужния документ.

Другото изискване за получаване на лиценз е било да бъдат проверени лицата от компанията дали се занимават с престъпна дейност. Тогава МВР са дали информация към Застрахователния надзор, че израелците са замесени с престъпна дейност

обяви прокурорът Светлозар Костов. Той допълни, че по това време е изтекла информация от Надзора към компанията, че ще бъде направен отказ за лиценза. Тогава неин представител, Велислав Велев, е притискал  Кондова да даде лиценза.

В разговора било споменато, че зад израелците стои Мосад.

„10 дни след като Бонев беше сменен от Емануил Йорданов като вътрешен министър бе спешено свикан Националния съвет по застраховане”, каза пред журналисти Кондова. Право това да бъде направено имали само тя и председателят на съвета – тогавашният финансов министър Муравей Радев. „Не съм го свикала аз, направете си извода кое”, допълни Кондова.

Междувременно стана ясно, че тогава и пет процента от акциите на компания са закупени от израелския инвеститор. Лицензът на „Спартак” е даден 2000 години.

Няма коментари: