събота, 23 юни 2012 г.

Доцент Румен Кастелов от Пирогов бил във връзка с братя Галеви чрез сдружение "За възраждане на Дупница". Името му беше замесено с Джолотов от Октопод и съмнения за изнудване за високи цени на ортопедични протези

photo_verybig_737134

„Аз мисля, че и София би трябвало да мечтае за такъв кмет", каза доц. д-р Румен Кастелов, член на Инициативния комитет за избор на кмет в Сапарева Баня на 23 юни 2011. Думите му са по повод издигането на кандидатурата на Сашо Иванов, които според съгражданите си е в тясно сътрудничество с братя Галеви.

Както се казва всяка круша си има опашка. Двама наши читатели ни изпратиха материали, косвено говорещи за топлите връзки на един от замесените в скандала Пирогов, с дупнишката банда на осъдените престъпници братя Галеви. Става въпрос за шефа на ортопедичната секция в Пирогов, доцент Румен Кастелов. Самият Кастелов е от Дупница и връзката му с братя Галеви датирала още от края на деветдесетте години.

Постепенно престъпниците завзимали властта в родния си град  и създавали политически проекти, чиято цел била легитимирането им в политиката. Един от тези техни политически проекти е сдружението  "За възраждане на Дупница". Именно в него до имената на  мафиоти като Васил Василев-Клеменца, лъсва и името на д-р Румен Кастелов. Нека оставим архивите да говорят:

27.05.06 Стандарт:

В Дупница има паралелно управление, което преди 2 месеца се "легитимира" като сдружение "За възраждане на Дупница", твърдят пред "Стандарт" общински съветници в града.

В сдружението влизат 50-ина души - експолицаи, бивши общински съветници, бизнесмени с бели якички, лекари, дори свещеници. Председател е Атанас Янев. Той е човек на БЗНС "Никола Петков" в града, има шивашки цехове, негова фирма извършва и ремонти в ТЕЦ "Бобовдол". Поръчките печелел чрез влиятелни съветници в Президентството и МВР. "За възраждане на Дупница" освен Пламен Галев и Ангел Христов се борят още босът на бирена борса Стойчо Владимиров (неговият брат е бивш шеф на РПУ-Дупница), строителният предприемач Александър Палчев, собственикът на зеленчукова борса Стойчо Милев, архиерейският наместник отец Георги Паликарски, бившият бос на ВИС-2 в града (сега представител на застрахователна компания "Армеец" Васил Василев-Клеменца, Янко Динков - бивш треньор на ФК "Марек", доц. Румен Кастелов, ортопед в "Пирогов", шефът на "Юнион Ивкони" Ивайло Константинов, твърдят общинари.

"Това е нещо като профсъюз, който печели почти всички апетитни търгове и бизнес проекти. Схемата, по която работи, включва политическо, бизнес и силово представителство", коментира бившият кмет Пламен Соколов.

Според бивши и настоящи полицаи в града Галев и хората около него разчитат на няколко "удобни" кметове в региона и "чадър" на най-високо място.

На местните избори през 2011 година, доцент Кастелов влиза в Инициативен комитет, който издигна настоящият кмет на Сапарева баня Сашо Иванов за нов кметски мандат. Самият Сашо Иванов е в много добри връзки с братя Галеви. Кметът е обвиняван в многобройни нарушения, чуйте какво пишат хората от Сапарева баня:

За тези осем години на кметуване ти и твоят екип-Радка Георгиева, Васе Маргин, арх.Владимирова, Калоян Бояджиев-Шишането, В. Златанчев, К. Андреева, Пешо Чучуганов всички заедно придобихте лични облаги чрез управлението си и разпродадахте с.\"Паничище\", Общински имоти, Банята, Общинската гора и дървесината добивана от нея на точно определени фирми /ДЪРВЕНАТА МАФИЯ/, лифта на \"Рила спорт\", паркиг на х.Пионерска с приходи за Братя Галеви, и кмета на г.Дупница -Янев, езерото Паничище на фирма\"Феър плей\", ресторанта \"Валявица\", 200 декара срещу посетителския центар на Паничище като апортна вноска в \"Атомик инвест\"подари кмета на фирма \"Рила Спорт\"-клон на политическа партия НДСВ.

Както забелязвате косвената връзка на доцент Кастелов с Галеви отново излиза на повърхността.
Логичният въпрос, който трябва да си зададем е: До кога? До кога ще ги търпим и няма ли най-сетне МВР и Прокуратурата да удари тези хора, които разбират само от сила. Надеждата е в новия закон за Конфискация на имуществото на незаконно забогателите. Тогава те трябва да докажат как и по какъв начин са изкарали парите си, а това ще бъде трудно, много трудно.

Виж също:

Димитър Раденовски, Румен Кастелов и Людмил Джунков от Пирогов са замесени в хоспитализирането на Марчело Джотолов от Октопод 

Ортопедичната мафия в Пирогов. Доцент Румен Кастелов искал по-скъпи протези от доставчиците и се оправдавал с проф. Раденовски

Няма коментари: