четвъртък, 21 юни 2012 г.

Димитър Раденовски, Румен Кастелов и Людмил Джунков от Пирогов са замесени в хоспитализирането на Марчело Джотолов от Октопод

kastelov-djunkov-radenovski-traktora

На снимката от ляво на дясно: Алексей Петров Трактора, Марчело Джолотов, доц. Румен Кастелов, проф. Димитър Раденовски, д-р Людмил Джунков

Ако това се потвърди, то на практика Джунков, Кастелов и Раденовски са служили за прикритие на мафията. Надяваме се, компетентните служби ще разнищят този въпрос. Това е интерес и на засегнатите лекари, които ако наистина са наклеветени(малко вероятно виж по-долу) няма от какво да се притесняват. Крайно време е да бъде прекъсната пъпната връв на бандитите с докторската мафия.

Д-р Бойко Тошев пред бТв:

Тошев не разкри самоличността на лицето, за което разказа, но отбеляза, че медиите са отразили случая и предположи, че най-вероятно то не се е явило на “известно съдебно дело”. За случая знаели шефът на секцията по ортопедична травматология в „Пирогов” доц. Кастелов, зам. директорът д-р Джунков и директорът проф. Раденовски.

В следващият момент директорът на болницата проф. Раденовски привиква него и останалите, които са били в екипа по лечението, за да им се окаже натиск да подпишат документи за въпросното лице от престъпния свят, на които пишело, че е в болницата и какво му е здравословното състояние, а те само трябвало да се подпишат.

В публичното пространство отдавна съществуват съмнения, че повечето мафиоти в България се измъкват точно по този начин – попаднали зад решетките, изведнъж се разболяват и им се налага операция или друга процедура, благодарение на което присъдите им биват решени винаги в тяхна полза, точно заради състоянието им.

Самият Алексей Петров преди година и половина бе признат за тежко болен, а медицински експертизи сочеха, че ако не му се направят спешно три операции, ще се стигне до фатален изход. Съдът уважи експертизата и Петров бме пуснат да се оперира.

Той обаче не го направи, а се включи в предизборна кампания като кандидат за президент на страната. Досега тка и не е извършена проверка от прокуратурата, защо все пак той не се е подложил на животоспасяващите операции и такива ли са били те. По думите на травматолога Бойко Тошев излиза, че отделни медици в „Пирогов” са замесени в някакви неясни и съмнителни връзки с престъпния свят.

Това възмути ръководството на болницата и то се закани да съди д-р Тошев.

Факт е обаче, че Джотолов се разболя на 1 март, когато в съда трябваше да бъде изслушан свидетелят Пламен Устинов, който разкри по-късно, че Алексей Петров, считан за лидер на „Октопода” е поръчвал убийствата на бизнесмените Гриша Ганчев, Васил Божков и Валентин Шотев.

FrogNews

Няма коментари: