понеделник, 9 юли 2012 г.

Кунева против музеите в България: "България на гражданите" пише жалба до Еврокомисията за неоправдани строителни разходи

rim-2

С такива членове партията на Куневата Пръмовица едва ли ще стигне далеч. То бива бива простотия, но това минава всяка граница! Източник: 24 часа

Проф. Велислав Минеков от Съюза на художниците ще изпрати жалба до Европейската комисия заради използването на европейски пари за музейно строителство в България, съобщиха от пресцентъра на „България на гражданите".

„За съжаление, цялата тази строителна инициатива в различни музеи и музейчета достигна своя апогей на своето безобразие. Министерството на културата не се занимава с тези, които създават култура, а се превърна в някакъв вид министерство на охолните строежи и то на безсмислените охолни строежи", коментира известният скулптор и преподавател.

За строителството на „Българския Лувър" той каза, че това ще остане паметник на строителното безобразие, без каквото и да било оправдание за своето съществуване. Това е поредният музей, в който основната цел са парите.

Проф. Минеков, който е член на Националния съвет на „Движение България на гражданите", припомни, че конкурсът за самата сграда е много критикуван. По думите му, ако има нужда от нещо в областта на изобразителното изкуство, това е една съвременна постройка, предназначена за национална галерия.

Няма коментари: