събота, 8 юни 2013 г.

Тройните от БСП-Атака-ДПС спират разрушаването на незаконните строежи. Правителството Станишев–Орешарски с мораториум в интерес на 2183 нарушители на закона

photo_verybig_600858

Помните ли как Сергей Станишев обеща да възстановява държавността и върховенството на закона в България? Ето как от новата тройна коалиция разбират това върховенство:

Стотици собственици на незаконни имоти ще спечелят от временния мораториум, който предлага Коалиция за България.

Официалните данни на Дирекцията за национален строителен контрол показват, че 2183 строежа без документи чакат да бъдат съборени. За тях има влезли в сила заповеди за премахване, но багерите още не са ги бутнали. Причините за това могат да бъдат няколко - съдебни дела, с които се оспорват заповедите на ДНСК, както и липса на пари за събаряне. Не е изключено строителният контрол да се бави и заради силен политически натиск, пише в. "Преса". Няма друго обяснение за това как голяма част от незаконното рибарско селище в местността Ченгене скеле оцеля, въпреки че заповедите за премахване там са още от 2005 - 2006 г.

Мораториумът на БСП, ако бъде приет, ще спаси 120 масивни имота и седем по-малки постройки в рибарското селище край Бургас. До момента са издадени 201 заповеди за премахване на обекти в Ченгене скеле, а са бутнати едва 77.

Напълно незаконният строеж в археологическия резерват Яйлата също почти сигурно ще оцелее. Инспекторите на ДНСК разкриха, че под предлог за ремонт на стара рибарска хижа там се вдига нова масивна двуетажна сграда. На собствениците Иван и Илко Павлови беше връчен акт за спиране и премахване на строежа. Най-вероятно обаче те ще обжалват решението на ДНСК, както и последващата заповед за събаряне, и така ще се спасят от багерите.

… зелените мълчат. Така е когато няма кой да им плати за протестират.

Източник: новини.бг

Автор:
Янина Иванова

Няма коментари: