петък, 7 юни 2013 г.

Бойко Борисов: Създава се ново Гестапо

sergei_stanishev_3

Тук сме на едно мнение. Промените в службите за сигурност и МВР целят създаването на политическа полиция.

Защо на новата Тройна коалиция от Атака, БСП и ДПС е необходим подобен репресивен апарат?

Защото те нямат нито легитимността, нито морала, нито мнозинството за да управляват. Следователно единственият начин да се задържат на власт е чрез политически репресии, задкулисни комбинации и медийна шумотевица по безинтересни за обществото въпроси.

Единственият начин тази национал-социалистическа клика с фес да бъде спряна е непрекъснатото изобличаване на участниците в нея. В България това е много трудно – те на практика са завладели медийното пространство и са наложили вече своята медийна диктатура. Остава Европа. Там трябва да се работи.

Националната сигурност е застрашена. Виждате какви хора се опитват да използват службите за политически сили, разбиват цели структури, роднински назначения. Ще видите, че и калинки ще се явят там. Такава поголовна чистка точно на хора, които са работили не само за националната сигурност, за доказване на финансовите престъпления. Вчера госпожата на АДФИ каза много ясно - днес дори има парламентарен контрол, защо не питате за ЕРП-тата, защо не питате за „Белене", за всички тези далавери.

Вижте, че Вигенин за два дни два пъти се обърка човекът и то се обърка тежко, само се оправдава, защото те са некомпетентни хора - и за „Хизбулла", и за всичко останало. В момента искат да създадат един тип „Гестапо" и да почнат да нападат кметове на ГЕРБ и всички останали.

Ние винаги сме казвали, че политическата отговорност трябва да се носи от всяка една политическа партия. Аз се радвам, че и в цялата предизборна кампания, след изборите и на всички провокативни въпроси, които сте ми задавали - ще направите ли коалиция с БСП, с ДПС, ние винаги сме казвали - не. Ние се радваме, че от тези партии сме в изолация.

Поведението на ГЕРБ ще е такова, каквото е всеки ден. Ние сме изпратени от хората тук, ще участваме в комисии, работим, срещаме се с хора. И без това в залата нищо не правят. Казахме много ясно - защо няма да присъстваме в зала - защото там тройната коалиция не се съобразява с нашия глас. Самите те казаха, че могат без нас, без първата политическа сила - нека да го правят. ГЕРБ са дисциплинирана партия, всички са на работа и изпълняват своите задължения

Тройната коалиция си гласува и с нас, и без нас. Те си направиха вчера правилник, включително с 4 гласа в комисията могат да взимат решение. Ние ще участваме в комисиите, защото там се правят законите, там се взимат решенията и ще знаем какво са планирали, за да можем от трибунката да информираме гражданите.

Няма коментари: