петък, 7 юни 2013 г.

Цацаров постепенно затъва в национал-социалистическото политическо блато, в което се набута сам. Бюлетините от Костинброд са отпадък

sotir_tzatzarovПоследните разкрития по случая с намерените в печатницата в Костинброд бюлетини са неудобни за Цацаров и Николай Бареков.
Вече няколко седмици разследващите органи са наясно с последните разкрития, но не събират смелост да оповестят истината. Ако бъде изказано публично, това което вече се знае по случая Костинброд, ще бъде компрометирана прокуратурата и лично Сотир Цацаров и затова се избягва каквото и било привличане на внимание към случая. Ако бъде оповестена истината за бюлетините ще стане ясно, че Цацаров е изпълнявал политическа поръчка, която доведе до изкривяване на общественото мнение и до понижаване резултатът на ГЕРБ. Другата вероятност е Сотир Цацаров просто да е искал да направи нещо за реномето си с активност, която да му създаде образ на решителен човек. Това обаче не го оневинява, особено ако случаят е прибързано представен като ясен и е „пусната“ информацията към Бареков.

Последните разкрития по случая с намерените в печатницата в Костинброд бюлетини са неудобни за Цацаров и Николай Бареков. Според разпитаните експерти намерените бюлетини в болшинството си са отпадък, който има дефекти или не представлява завършени с всички изискуеми елементи бюлетини. Бюлетините, освен това, не са били подредени, още по-малко готови за спедиция. На камерите обаче се показани едва няколко пакета, на които пишело имена на райони, което трябвало да наведе зрителите на идеята, че са подготвени за изпращане.
Консултантът по продажба на печатни материали Донка Борисова, твърди, че за всеки район бюлетините са били с различна дължина и текст и затова машините са се пренастройвали всеки път за процесите печат, сгъване и лепене и затова даже било нормално да има повече брак от дадения.
Става видно, че при по-коректно представяне на случая от медиите и от самата прокуратура, щеше да стане ясно, че отпадъчното количество е с  бюлетини от всички градове. Тези бюлетини не са сортирани, а са в пълен безпорядък, като подготвянето за спедиция на такъв куп материали би изисквало изключително много време допълнителна работа.
От печатницата „Мултипринт“ ООД изразиха също недоумението си как групи, които не са запознати с производствения процес побързаха да видят във всичко злонамереност и подготовка за манипулация на изборите. Според служители на фирмата дори няма как да се преброи дали този остатъчен материал съдържа 350 000 бюлетини. В допълнение стана ясно и, че производственият процес в цялото предприятие се записва от видеонаблюдение и разследващите органи лесно биха забелязали някаква нерегламентирана дейност, подготовка и т.н.. Това обаче сега не се казва и се държи в тайна, за да не се злепостави прокуратурата.
Очакванията са, че прокуратурата ще си измие ръцете и потули случая като повдигне обвинения само за занижен контрол в печатницата. Това обаче ще е признание, че случая е кьорфишек обърнал изборите напразно.

Източник: властта.ком

Картинката е колаж.

Няма коментари: