сряда, 9 март 2011 г.

Афганистан–януари, февруари 2011 година

Приключи концентрирането на военни сили в Афганистан. В момента в страната се намират максималния брой войници съгласно плана на  военното командване на НАТО. Всички те са част от военната кампания срещу талибаните, която се провежда основно в южната и източната част на страната. През февруари, нападенията срещу силите на пакта отново се ожесточиха. Сражения с нисък интензитет се водят почти по всички точки на контакт с талибаните. Всяка стъпка напред силите на НАТО плащат с нови жертви. Кървава нишка оставяме след себе си …

AFGHANISTAN/AUSTRALIA

Австралийските сапьори носят ковчега на техния колега ефрейтор Ричард Аткинсън в провинция Урузган. 22-годишния Аткинсън е  убит при експлозия на крайпътна мина по време на патрул в долината на Танга. Той е един от 24-те австралийци убити в Афганистан. В този момент в Афганистан има 1500 австралийски войници. (Кристофър Диксън / австралийското Министерство на отбраната чрез Ройтерс)

APTOPIX Afghanistan

Афганистанци носят ковчега малама Авала Гюл афганистански затворник в Джалалабад, на изток от Кабул. Гюл умира в американски затвора Гуантанамо Бей, Куба. (Associated Press)

task-force-storm-02-2011

Сержант Уилсън от морската пехота на САЩ осигурява с отделението си преминаването на хуманитарен конвой в селище близо до Джелалабад.

AFGHANISTAN-UNREST-US

Морски пехотинец по време на патрул, база  "Мираж" в провинция Хелманд. Базата се намира в област Муса Кала , един от най-активните сцени в театъра на военните действия. До неотдавна, тази област беше под контрола на талибаните.

AFGHANISTAN

20-годишният Джеймс Едуард Ор вдига щанга от бодлива. (Finbarr O'Reilly / Ройтерс)

clearing-route-dodge-02-2011

Сапьорска част от Британската армия изстрелва устройство за деактивиране на мини в провинция Пактика, 10 февруари 2011 г., Афганистан, снимка от Spc. Zachary Burke

AFGHANISTAN-UNREST-US

Преден пост на американската морска пехота изстрелва ракета по талибанска позиция, провинция Хилманд, 13 февруари 2011 г.. (AFP)

Няма коментари: