петък, 11 март 2011 г.

Хроники от театралната война в Либия. Тежки битки с облаци и невидими противници пред армия от фотографи

Седмици след началото на конфликта, най-после фотографите успяха да снимат самолет на Кадафи. Самолет да, но разрушенията, които е причинил и 6 000 убити продължават да липсват. За щастие.  Да не забравяме, че понастоящем в Либия има над 800 западни журналисти, които не пропускат нито едно събитие.

55

В същото време, Ройтерс ни информира, че войските на диктатора използвали тежка бронетехника и артилерия за да изравнят със земята град Завия. Според ББС в същата битка участвали над 50 танка на Кадафи. Град Завия е с около 180 000 души население. Представете си броя на жертвите при подобна атака. За щастие си отдъхваме, когато стигаме до малките букви в информациите и на двете световни агенции: “ …  тези данни са ни предоставени от гражданите на града … “ . Кои граждани? Тази информация потвърдена ли е от независим източник за да се разпространява по цял свят? Няма отговор.

64

По данни на либийската телевизия, въстаниците сами палят нефтохранилищата за да ги представят като бомбени атаки на авиацията. Снимка за спомен:

84

Маймунските номера продължават. Очевидно тази рамбовска поза добре се продава:

113

Стрелба с гранатомет по липсващ враг. Гранатомет от този тип се използва за стрелба по противник, който се намира на сравнително близко разстояние до стрелеца. Къде е противника?

121

Пристига подкрепление за въстаниците на фронта. Очевидно ушите им не са свикнали на шум защото един си носи жълти предпазители за ушите, а друг е размахал мъчете. Яко пукане ще пада. Smile

151

Ахтунг, ахтунг … в небето има облаци! Журналист записва сцената с телефон за да я изпрати като автентично доказателство за тежките боеве в Либия:

161

Война, война, но и за молитва всяко време е добро:

19

Няма коментари: